Covid 19 Araştırma Sonuçları Şaşırttı

Son yapılan araştırmalar sonucunda, Covid 19 etkisinin erkeklerde ve kadınlarda farklı belirtiler gösterdiği anlaşıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Covid 19 Araştırma Sonuçları Şaşırttı

Uzunca bir süre hayatımızda yer alan, hem yaşamlarımızı hem de sevdiklerimizi etkileyen Covid 19’un kadınlarda ve erkeklerde farklı semptomları olduğu anlaşıldı. 

Covid 19 İle İlgili Araştıma Sonuçları Şaşırttı

Hayatımıza etkisi hala devam eden corona virüsü, araştırma sonuçlarına göre, erkeklerin daha ağır atlattığı ortaya çıktı. Yüksek ateş, kalp ritim bozukluğu ve sık nefes alıp verme ile erkeklerde kendisini gösteren covid 19 belirtilerinin kadınlara göre daha güçlü beyaz kan hücreleri bulunmasından kaynaklanabileceği ifade edildi. 

Erkeklerde Ölüm Oranı Yüksek

Araştırma verilerine göre, pandemi dönemi boyunca en fazla entübe, hastaneye kaldırılma ve ölüm oranı erkeklerde görüldü. 

Kadınlarda Belirtiler Kalıcı 

Covid ile ilgili yapılan başka bir çalışmaya göre de, hastalığın akut evresinden sonra kadınlarda belirtilerin kalıcı olabileceği gözlemlendi. En çok gözlemlenen belirtilerin ise nefes almada zorluk ve yorgunluk olduğu ifade edildi.