Çocuklar İçin Beslenme Tarifleri - Susamlı Simit Poğaça

Okulların açılmasıyla birlikte anneler sık sık beslenme tarifi araştırıyor. Sağlıklı ve doyurucu tarif arayan anneler bu tarifimiz sizin için... Susamlı Simit Poğaça doyurucu ve sağlıklı olmasıyla beslenme çantalarınızın vazgeçilmezi olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Çocuklar İçin Beslenme Tarifleri - Susamlı Simit Poğaça

Okulların açılmasıyla birlikte anneler sık sık beslenme tarifi araştırıyor. Sağlıklı ve doyurucu tarif arayan anneler bu tarifimiz sizin için... Susamlı Simit Poğaça doyurucu ve sağlıklı olmasıyla beslenme çantalarınızın vazgeçilmezi olacak. 

Bu pratik tarif, çocukların okulda sağlıklı atıştırmalıklarla enerjilerini korumalarına yardımcı olacak. Besleyici ve lezzetli simit poğaçalar, okul çantasında harika bir seçenek olarak yerini alacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket instant maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta

5 su bardağı un

İçi için;

Kaşar peyniri

Üzeri için;

6 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Yarım çay bardağı su

Kavrulmuş susam

Hazırlanışı;

Hamur için yoğurma kabına ılık süt, ılık su, yumurta, sıvı yağ ve tuzu alarak güzelce karıştırın. Unun bir kısmını, instant maya ve toz şekeri de ekleyerek hamurunuzu sptatula ile karıştırın. Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kıvam alan hamurumuzu unladığınız tezgaha alıp toparlayın (kıvamından dolayı hamur tezgaha yapışacaktır, hamur kazıyıcı ile rahatça toparlayabilirsiniz). Hamurunuzu tekrar yoğurma kabına alıp streçleyin. Temiz bir bez örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

İç harcı için kaşar peyniri küçük küpler halinde doğrayın. Sürenin sonunda mayalanan hamuru tezgaha alın ve tekrar toparlayın. Hazır olan hamurunuzu eşit parçalara bölüp elinizle beze haline getirip ve temiz bir bez üzerine alın.  Üzeri için karıştırma kabına pekmez ve suyu alarak karıştırın. Bezelerinizden bir tanesini alıp elinizle genişletin. Ortasına kaşar peyniri koyarak hamurunuzu yuvarlayarak şekil verin. Hamurunuz bitinceye kadar bu işlemleri tekrarlayın. Şekil verme işleminden sonra poğaçalarınızı önce pekmezli karışıma ardından kavrulmuş susama batırın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Poğaçalarınızın üzerine çizikler atın ve önceden ısıtılmış 180° alt üst fansız fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Sürenin sonunda pişen poğaçalarınız servise hazır. Afiyet olsun!