Çocuk Hakları Günü Anılıyor

Çocuk Hakları Günü, her yıl 20 Kasım tarihinde dünya genelinde kutlanıyor. Dünya genelinde kutlanan Çocuk Hakları Günü Türkiye'de de anılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Çocuk Hakları Günü Anılıyor

Çocuk Hakları Günü her yıl 20 Kasım tarihinde dünya genelinde kutlanıyor. Dünya genelinde kutlanan Çocuk Hakları Günü Türkiye'de de her sene anılıyor.

Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989’da kabul edilen Çocuk Hakları Günü her yıl 20 Kasım tarihinde kutlanıyor. UNICEF ve ortakları tarafından dünya genelinde 190 ülkede özel bir gün olarak anılıyor.

Tüm çocukların hak ve özgürlüklere sahip olabilmesi adına önemli bir gün olan Çocuk Hakları Gün’ü 190 ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanarak Türkiye’de de kutlamalara yer veriliyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, X isimli sosyal medya platformundan Çocuk Hakları Günü ile ilgili paylaşımda bulundu.

Bakan Yusuf Tekin; ‘Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, her çocuğun; dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun daha güzel bir dünyada yaşama hakkının uluslararası sözleşmelerle koruma altına alındığı özel bir gün. Ne yazık ki son günlerde, yaşanan savaşlar ya da açlığın pençesinde boğuşan çocuklar dünyadaki müreffeh ülkelerde yaşayan yaşıtları kadar şanslı değil. Televizyonlar, gazeteler Gazze’de her 10 dakikada 1 çocuğun bombalanan evlerin, okulların, hastanelerin ve ibadethanelerin enkazında can verdiğini tüm dünyaya anlatıyor. Bu şiddete maruz kalarak ağır şartlarda yaşamaya mahkûm edilen çocuklar ise en basit haklarından dahi mahrum kalıyor. Bu önemli günün tüm insanlık tarafından daha iyi anlaşılmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Dünyamızın geleceği, her biri gözbebeğimiz olan yavrularımızın sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanarak huzur dolu bir hayat sürmesi için tüm dünyanın yeni yollara ihtiyacı var. İnsanlık olarak ümitvar olmalıyız. Bu vesileyle tüm dünya çocuklarının 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, çocukların daha güzel, daha adil bir dünyada yaşamasını diliyorum.’ dedi.