Çikolata Tutkunlarına Üzücü Haber - 46 Yılın Zirvesindeki Fiyatlar…

Çikolata yapımının vazgeçilmez hammaddesi kakao, tarihi bir rekora imza atarak 46 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yükselişin arkasındaki sebep ise şaşırtmadı… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Çikolata Tutkunlarına Üzücü Haber - 46 Yılın Zirvesindeki Fiyatlar…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çikolata Endüstrisinin temel taşı kakao, rekor fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Tarihi bir rekora imza atarak 46 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. İddiaya göre fiyatlar günden güne artacak. Dolayısıyla bazı çikolata severler, artan maliyetlerden ötürü zamlara tepki gösterdi.

İklim krizi başlıca sebepler arasında…

Kakao fiyatları, 46 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Sebebinin ise El Nino'nun neden olduğu iklim krizi, tropikal bölgelerdeki kakao üretimini olumsuz etkilemesinden dolayı fiyatlar arttı. Çikolata endüstrisi, maliyet artışlarına karşı mücadele etmeye çalışırken, tüketicilere uygun fiyatlar sunma konusunda yeni stratejiler üzerinde çalışıyor. Bazı çikolata firmaları gelecekteki belirsizliklere karşı çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmeye çalışıyor.

Çikolata tutkunlarına üzücü haber - 46 Yılın Zirvesindeki Fiyatlar…

Türkiye’de en çok tercih edilen markalar olan Mondelez ve Nestle daha fazla fiyat artışının geleceği konusunda herkesi uyarırken, eş zamanlı bir yükselişin şekerleme maliyetlerini genel olarak da artırdığı belirtiliyor. Kakao üretimi ise daha çok Fildişi Sahili ve Gana’da bulunan çiftçiler tarafından üretiliyor. Ayrıca dünyadaki kakao çekirdeklerinin yüzde 60’ı bu ülkelerde üretilip Avrupa, Amerika ve Asya'ya satışı gerçekleştiriliyor.