CHP Kayseri'den 23 Nisan'da Dikkat Çeken Teklif!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Şubesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir basın açıklaması düzenledi. CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış'ın iktidara teklifi dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

CHP Kayseri'den 23 Nisan'da Dikkat Çeken Teklif!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Şubesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir basın açıklaması düzenledi. CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış’ın iktidara teklifi dikkat çekti.

Ünalmış açıklamasına; ‘Bundan tam 104 yıl önce, Evrensel Liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları önderliğinde, ulusumuzun kendi seçtiği temsilcileri göndererek, kendi kaderlerini tayin etmeye ve kendilerini yönetmeye başladıkları, hanedanı temel alan saltanat sisteminin artık devre dışı kaldığı, ''Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunun'' ilkesinin haykırıldığı, Cumhuriyetin, demokrasinin temellerinin atıldığı, emperyalizme karşı savaşımızı başarıya ulaştıran ve bu uğurda ‘’Gazi’’ ünvanı alan Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır’ diyerek başladı.

CHP Kayseri'den 23 Nisan'da Dikkat Çeken Teklif!

Evrensel Liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından 1929 yılında, ''Bugünün küçükleri, yarının büyükleri'' denilerek, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini ifade eden Ünalmış, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni kurulduğu yıllarda, çocuklara verilen değerin açık bir göstergesidir’ dedi.

Ünalmış açıklamasına iktidar partisi olan AK Parti’ye dikkat çeken bir teklifte bulunarak konuşmasına devam etti. Ünalmış; ‘Makamlar, makam sahipleri tarafından çocuklara 1 günlüğüne emanet ediliyor. Bizce tam anlamıyla Çocukların Bayram yaşayacağı ve onlara güzel bir ülke emanet edilecek günlerin gelmesi için;

Çocuklar makam sahiplerinin yerine değil, makam sahipleri çocukların yerine geçmeli…

Sanayi Bakanı, sanayide çalışmak zorunda bırakılan eli yüzü kirli ama yüreği pırlanta kadar temiz bir çocuğun yerine geçmeli örneğin.

Ticaret Bakanı, gün boyunca okul harçlığını çıkarmak için mahcup şekilde su satan çocuğun yerine geçmeli ya da…

Ulaştırma Bakanı, okuluna imkanı olmadığı için yolları yürüyerek gitmek zorunda olan ama ailesine bir şey diyemeyen çocuğun yerine geçmeli mesela.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, çocuk esirgeme kurumu olarak bilinen kurumlarda kalan çocuklardan birinin yerine geçse, onların bir gününü yaşasa ne olur ki?  

Milli Eğitim Bakanı, okul ve eğitim hakkına ulaşamayan 4 milyon çocuktan birinin yerine geçse çok mu şey istemiş oluruz?

CHP Kayseri'den 23 Nisan'da Dikkat Çeken Teklif!

Örnekleri çoğaltmak mümkün…. Yani, çocukların kendilerine armağan edilen bayramı, bayram gibi yaşamaları için, onların sizin halinizden anlamasına, sizin yerinize geçmesine gerek yok.  Çocuklar için asıl bayram, sizin, onların halinden anlayıp onlara uygun çalışmalar yaptığınızda, onlara uygun politikalar ürettiğinizde, onlara yaşanabilir bir ülke emanet ettiğinizde yaşanacak…’ diyerek iktidar partisine teklifte bulundu.