CHP Kayseri'de tepki çekiyor - Büyükşehir adayı belli oldu mu?

Kayseri'de siyasi partiler 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı. Aday belirleme sürecinde Kayseri'de büyük tepkiler alan CHP'nin Kayseri büyükşehir belediye başkan adayı merak ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

CHP Kayseri'de tepki çekiyor - Büyükşehir adayı belli oldu mu?

Kayseri’de siyasi partiler 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim öncesi adaylarını açıkladı. Ancak CHP Kayseri İl Teşkilatı hala sessizliğini koruyor. CHP’nin Kayseri için göstereceği büyükşehir belediye başkan adayı merak konusu oldu.

CHP Kayseri'de tepki çekiyor - Büyükşehir adayı belli oldu mu?

Kayseri’de siyasi partilerin yerel seçim çalışmaları hız kazandı. 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçim öncesi partiler adaylarını belirledi. Ancak CHP Kayseri büyükşehir adayını hala açıklamadı. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde dün gerçekleştirilen toplantıda 4’ü büyükşehir 8 ile birlikte İzmir, Hatay, Ankara Antalya, Muğla, Bursa ve Kocaeli’de CHP açısından kritik il ve ilçenin belediye başkan adayları açıklanırken Kayseri büyükşehir adayının hala belirlenmemesi tepki çekiyor. 

Kayseri’de büyükşehir belediye başkan adayları!

AK Parti’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut başkan Memduh Büyükkılıç oldu.

İYİ Parti Kayseri Teşkilatı da haftalar öncesi duyurduğu adayları ile saha çalışmalarına başladı. İYİ Parti’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel oldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı. Abdullah Özkırış, Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Öte yandan Saadet Partisi’nin de büyükşehir belediye başkan adayı netlik kazandı. Edinilen bilgilere göre Saadet Partisi Kayseri Milletvekili 31 Mart Yerel Seçimlerinde büyükşehir belediye başkan adayı olarak diğer adaylarla yarışacak.

CHP neden sessiz?

CHP’nin 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek 30 büyükşehir belediye başkanı ve 1.351 belediye başkanı 1.251 il genel meclisi üyesi ve 20.500 ilçe meclisi üyesinin seçileceği yerel seçimlere dair adaylarını yavaş yavaş açıklıyor. 31 Mart yerel seçimleri için CHP Kayseri’nin ilçeleri için belediye başkan adayını duyururken vatandaşlar bir yandan açıklanan CHP Kayseri belediye başkan adaylarını araştırıyor diğer yandan da büyükşehir için çıkaracağı adayları merakla bekliyor. CHP geçtiğimiz haftalarda Pençe-Kilit Operasyonu’nda 21 askerin şehit olması nedeniyle Parti Meclisi Toplantısı’nı yapmamıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, 31 Mart 2024 seçimlerine yönelik aday belirleme mesaisine partisinin Genel Merkezi’nde devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta CHP Kayseri’de Develi, Hacılar, Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçe adaylarını açıkladı. Buna göre, Melikgazi’de Özgür Alçı, Kocasinan’da Mustafa Yıldız, Talas’ta Hacı İbrahim Yıldırım ve Hacılar’da Kadir Adanır aday gösterildi.

Dün yapılan toplantı ile Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) bugün yapılan MYK ve Parti Meclisi toplantısında 4’ü büyükşehir 8 ile birlikte İzmir, Hatay, Ankara Antalya, Muğla, Bursa ve Kocaeli’de CHP açısından kritik il ve ilçenin belediye başkan adayları açıklandı. 

Açıklanan iller arasında Kayseri’nin olmaması ile CHP yine tepkilerin odağı oldu. Bütün bunların ardından CHP’nin Kayseri için çıkaracağı büyükşehir belediye başkan adayı merak konusu oldu.