Çocuklarınızı Şaşırtın - Kızarmış Elma Tatlısı - Az Malzemeli Tarifler

Evde basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Çocuklarınızın lezzetini aldığında şaşıracağı bu tatlının yapımı çok kolay. Alman tarifi olan 'Kızarmış Elma Tatlısı', vazgeçilmez lezzetiniz olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Çocuklarınızı Şaşırtın - Kızarmış Elma Tatlısı - Az Malzemeli Tarifler

Evde basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Çocuklarınızın lezzetini aldığında şaşıracağı bu tatlının yapımı çok kolay. Alman tarifi olan 'Kızarmış Elma Tatlısı', vazgeçilmez lezzetiniz olacak.

Bu lezzetli tarif, çocuklarınızın ve ailenizin beğenisini kazanacak. Şaşırtıcı ve kolay bir şekilde hazırlanan ' Kızarmış Elma Tatlısı' evde keyifli anlar yaşamanız için harika bir seçenek! Denemek için işte tarifin detayları; 

Malzemeler;

3 adet orta boy Elma

1 çay bardağı Süt + çeyrek (toplam 120ml)

2 çay bardağı Un ( 120g)

1 yumurta orta boy

1 dolu yemek kaşığı Tozşeker

1 çay kaşığı Tarçın          

1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu

Kızartmak için; Sıvıyağ

Bulamak için; Toz şeker ve tarçın karışımı

Vanilya sosu için;

500ml süt

2 yemek kaşığı vanilya Puding Tozu

3 silme yemek kaşığı Tozşeker

1 vanilya ve şeker

Çay kaşığı ucuyla Zerdeçal

Hazırlanışı;

Hamuru için süt, un, yumurta, toz şeker ve tarçını güzelce çırpın en son kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpıyoruz. Elmaları yıkayıp kabuğunu soyuyoruz. Serçe parmağı geçmeyecek kalınlıkta dilimler keserek ve çekirdek kısmını bir duy veya başka bir çisimle çıkartalım.

Çocuklarınızı Şaşırtın - Kızarmış Elma Tatlısı - Az Malzemeli Tarifler

Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın sonra altını orta ateşten bir tık yükseğe indirin (ben 9 dan 6 ya aldım). Elma dilimleri hamurun içine güzelce bulayıp sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Dilerseniz Tavadan çıkan pişen elma tatlılarını önce havlu kağıda alıp fazlalık yağını çektirebilirsiniz. Sıcakken tarçınlı şeker karışımına bulayın. Vanilya sos için tüm malzemeleri tencerede kaynatın başka bir kaba alıp üzerine streç film yapıştırın kabuk bağlamasın. İyice soğuduktan sonra blenderden geçirin. Soğuk Vanilya sosu ile Tatlıyı ılık yemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun…