Cezası belli oldu!

Yeniden değerleme oranının 2023 yılı için yüzde 58,46 olarak tespit edilmesiyle kış lastiği taktırmamanın cezası belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Cezası belli oldu!

Kış lastiği taktırmamanın cezası belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığınca Resmi Gazete'de ilan edilen yeniden değerleme oranı 2023 yılı için yüzde 58,46 olarak tespit edildi. Buna göre trafik cezası ücretleri de güncellendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüze 58,46 olarak belirlendi. Bu oran, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı. Bu gelişmeyle birlikte, birçok alanda ücretler de güncellendi. Özellikle kış lastiği ücretleri ve trafik cezaları da bu güncellemeden nasibini aldı.

Kış lastiği takmamak artık daha pahalı…

Yeniden değerleme oranının yüksek olması, birçok harcama kaleminde artışa neden oldu. Bu kapsamda, özellikle trafik kurallarına uymayan sürücülere uygulanan cezalarda ciddi bir artış yaşandı. Kış lastiği takmamak, artık daha yüksek bir maliyetle karşılanacak. Yapılan güncellemeyle birlikte, kış lastiği takmamak için uygulanan ceza miktarı 4.015 TL olarak belirlendi. 

Trafik cezalarındaki artışa dikkat!

Yeniden değerleme oranının tespit edilmesiyle birlikte, birçok trafik cezası da bu orana göre güncellendi. Sürücüler, kurallara uymamaları durumunda daha yüksek cezalarla karşılaşabilirler. Bu kapsamda, güncellenen ceza miktarlarına dikkat ederek trafik kurallarına uymak önem arz ediyor.

Seyir halinde cep telefonu kullanmak, kırmızı ışık ihlali, muayene yaptırmamak: 1.506 TL (951 TL)

Ruhsatsız araç kullanma: 586 TL (370 TL)

Emniyet kemeri takmamak, park yasağını ihlal: 691 TL (436 TL)

Engelli otoparkını işgal: 1.384 TL (874 TL)

Kış lastiği taktırmamak: 4.015 TL (2.534 TL)

Alkollü araç kullanmak (ilk defa): 6.439 (4.064 TL)