Ehliyeti olanlar dikkat – 15 TL ödemeyene 4 bin 64 TL ceza gelecek!

Ehliyeti olan milyonlarca vatandaşın dikkat etmesi gereken önemli bir gelişme yaşandı. Uzmanlar ehliyeti olanları 15 TL ödemezse 4 bin 64 TL ceza geleceği konusunda uyardı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Ehliyeti olanlar dikkat – 15 TL ödemeyene 4 bin 64 TL ceza gelecek!

Ehliyeti olanlar dikkat! 15 TL ödeyip ehliyetini yenilemeyenlere en az 4 bin 64 TL para cezası kesilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Ehliyeti olanlar dikkat – 15 TL ödemeyene 4 bin 64 TL ceza gelecek!

Geçtiğimiz yılsonunda ehliyet yenileme süreleri uzatılmış, ehliyetini 1 Ocak 2016 tarihinden önce alan sürücülerin eski ehliyetlerini yenilemesi gerektiği aktarılmıştı. Pandeminin de sebep olduğu yenileme süresi 2023 yılının sonunda dolmuş olacak.

15 TL’lik yenileme işlemini gerçekleştirmeyene ise en az 4 bin 64 TL para cezası kesilecek.

Ehliyetini yenilemek isteyenler işlemlerini Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yaptıracak. Bunun için ise öncelikle internet sitesi üzerinden ya da ALO 199 üzerinden randevu oluşturmanız gerekiyor. Evraklarını hazırlayıp gelenlerin işlemleri kısa süre içinde sona eriyor.

Bu kapsamda ehliyetlerini yenilemeyen sürücülerin sürücülere sınıfına uygun olmayan ehliyet kullanma sebebi ile en az 4 bin 64 TL para cezası uygulanacağı belirtiliyor.

2024 yılında vergi, harç ve ceza ücretlerine güncelleme geleceği için bu rakamın önümüzdeki yıl değişeceği tahmin ediliyor.
Ehliyet yenileme ücreti için vatandaşların 13+2 TL ödeme yapması gerekiyor. Ancak kayıp ve çalıntı için 345 TL ödenmesi gerekiyor.