Cezaevinden Tekstil Fabrikasına

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, daha önce cezaevi olarak kullanılan alanı vatandaşların hizmetine açmak isteyen Başkan Öztürk, proje hakkında bilgiler verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Cezaevinden Tekstil Fabrikasına

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde daha önce cezaevi olarak kullanılan alanı tekstil fabrikasına dönüştürmek isteyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, alanı belediye bütçesiyle satın aldıklarını ve istihdamı arttırmak için tekstil fabrikasına dönüştürmek istediklerini belirtti. 

Cezaevinden Tekstil Fabrikasına

Hedefimiz Kendi Kendine Yeten Bir İlçe Olmak 

Başkan Esat Öztürk, Yahyalı’ya tekstil fabrikası inşa edeceklerini belirterek, ‘eskiden cezaevi olarak kullanılan 2 Bin metre karelik alanı kendi bütçemizle aldık, amacımız yeni istihdam alanları açmak ve ilçedeki iş çeşitliliğini genişletmek’ dedi. 
Temelleri bugün atılan tekstil fabrikasının, en kısa sürede bitirileceğini kaydeden başkan Öztürk, tekstil fabrikası bittiğinde 200 kişilik istihdam yaratacağını belirtti. 

Cezaevinden Tekstil Fabrikasına

Önce Eğitim

Çalışan işçilerin önce eğitimden geçirileceğini belirten Öztürk, ustaların İstanbul’dan geleceğini ve işçilere önce teorik sonra da pratik eğitim vereceğini açıkladı. Öztürk, ‘İnşallah Yahyalı’da işsizlik olmayacak. Kendi kendine yeten bir ilçeyiz. Üretken bir ilçe. Üretme noktasında tekstil fabrikamızı da hayata geçirdiğimiz zaman mutlu insanlar, mutlu ilçe diyeceğiz" dedi.

Sel İçin Çalışmalar Yapılacak

Taşkın derelerinin ıslahını yapacaklarının vurgulayan Öztürk, ‘’Coğrafi olarak sele müsaidiz. Bu dönemimizde taşkın kanallarımıza ciddi manada desteğimiz olacak. 30 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldı ve ihalesi yapılacak. İlçe merkezimizde de taşkın derelerimiz var. Tespitini yaptık. Baharla beraber sel felaketi olan derelerimizi ıslah edeceğiz. İnşallah Yahyalı’da seli bitireceğiz. DSİ ile beraber ciddi projelerimiz var. Kirazlı, Karaköse ve Derebağ ve Çubuklu Mahallelerimizdeki projelerimizi yapacağız’’ açıklamalarında bulundu.