Kayserililere çağrı yapıldı – Stoklar azaldı, acil ihtiyaç var

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kritik bir çağrı yapılarak, tüm Kayserililere kan stoklarının azaldığı duyuruldu. Peki, kan bağışının şartları neler? Oruç tutarken kan bağışı yapılır mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayserililere çağrı yapıldı – Stoklar azaldı, acil ihtiyaç var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kan Merkezi’ne, kan stoklarının azaldığını duyurularak Kayserililer için çağrı yapıldı. Kan stoklarının azalmasıyla birlikte sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ERÜ Tıp Fakültesi’nde geniş çaplı bir kan bağışı kampanyası başlatıldı. 

İftar Sonrasında da Kan Hizmet Birimleri Açık Tutulacak

Geçtiğimiz sene de Ramazan ayının başlamasıyla kan stoklarında azalma gözlemlenmişti. Bu nedenle Kızılay, kan bağışlarının devam etmesi ve stokların tekrardan istenilen seviyelere gelmesi için geçmiş yıllarda da olduğu gibi bu yıl da mesai saatlerini değiştirdi. Kan bağışçıları, iftar sonrası da kan bağışında bulunabilecek.

Kayserililere çağrı yapıldı – Stoklar azaldı, acil ihtiyaç var

15 – 16 Mart’ta başlayacak

Erciyes Üniversitesi kan bankasında (yetişkin acil yanı) gerçekleştirilecek olan kan bağışına tüm Kayserili vatandaşları davet ediyor. Kan bağışı 15-16 Mart 2024 tarihlerinde saat 20.30’da (iftar sonrası) başlayacak. Aynı zamanda kan bağışı için belirli kriterler bulunmaktadır. 18 ile 65 yaşları arasında olan, ağırlığı 50 kg'ın üzerinde olan sağlıklı her birey, yılda dört kez ve üç aylık aralıklarla kan bağışında bulunabilir.

Her Ramazan ayında kan stoklarının azalmasından dolayı Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Ramazan’da oruçlu iken kan verenin orucu bozulmaz’ fetvasını hatırlattı.