Çağlayan Adliyesi saldırısında 'Kayseri' detayı!

Geçtiğimiz günlerde Çağlayan Adliyesi'ne sabah saatlerinde saldırı olmuş silahla ateş açan 2 terörist öldürülmüştü. Kamuoyunda ses getiren saldırıya ilişkin Kayseri detayı dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Çağlayan Adliyesi saldırısında 'Kayseri' detayı!

Geçtiğimiz günlerde Çağlayan Adliyesi'ne sabah saatlerinde saldırı olmuş silahla ateş açan 2 terörist öldürülmüş, 3'ü polis 6 kişi yaralanmıştı. Kamuoyunda ses getiren bu olayda yeni gelişmeler ortaya çıkarken Kayseri detayı da dikkatlerden kaçmadı.

Çağlayan Adliyesi polis noktasına DHKP-C'li teröristlerce silahlı saldırı düzenlenmiş, polislerin karşılık vermesi sonucunda 2 terörist öldürülmüştü. Olaya ilişkin gözaltına alınan gözaltına alınan 96 şüpheliden 48'i tutuklanırken, 48'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Terörist emrah yayla ve pınar birkoç'un polis noktasında silahlı saldırı düzenleyip adliyeye girdikten sonra içeride eylem hazırlığı için bekleyen elif ersoy, diyar ersoy, necla birkoç ve ercan güneşin yardımıyla bazı görevlilerin rehin alınacağı ve manifesto okuyacakları ortaya çıktı.

Taleplerinin kabul görmemesi durumunda kamu görevlilerine sözde cezalandırma eylemi yapacakları kaydedildi.

Talimat Sabancı’nın katilinden!

Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşen olaya dair yürütülen soruşturmada yeni detaylar da açığa çıkmaya başladı. Saldırı talimatını verenler arasında Sabancı suikastı tetikçisi Fehriye Erdal’ın da bulunduğu belirtildi.

Çağlayan Adliyesi saldırısında 'Kayseri' detayı!

Fehriye Erdal'ın adının daha önce Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefi'nin 1996'da öldürülmesine ilişkin olarak bilinen ‘Sabancı suikastı davası’nda 'firari sanık' olarak geçtiği öğrenildi.

Sabancı suikastı

TRT'de yer alan habere göre, Kayserili iş adamı Özdemir Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, 9 Ocak 1996 'da DHKP-C'li teröristler tarafından İstanbul Sabancı Center'da öldürüldü. Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından işlendiği tespit edildi.

BBN Haber'de yer alan habere göre ise, Suikastın tetikçilerinden Mustafa Duyar’ın yaklaşık bir yıl sonra teslim olmasının ardından verdiği ifadede asıl hedefin Sakıp Sabancı olduğunu belirtildi.

Duyar, suikastın bir süreliğine ertelendiğini olaydan beş gün öncesinde ise kendilerine  'Ofiste kim varsa hepsini öldürün' talimatının geldiğini söyledi.

Gazeteci Tamer Korkmaz'ın ifadelerine göre, Fehriye Erdal’ın yönlendirdiği Duyar, Sakıp Sabancı’nın toplantı yaptığı odayı karıştırınca asıl hedefin yerine diğer odadakilerin katlediliği ifade edildi.