Bunu çok az kişi biliyor – Hemen bankanıza koşun, o paralar iade ediliyor!

Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşın sadece çok azının bildiği bir detay ortaya çıktı. Öğrenince hemen bankanıza koşun, ödediğiniz o paralar geri iade ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bunu çok az kişi biliyor – Hemen bankanıza koşun, o paralar iade ediliyor!

İnternet ortamında yapılan alışverişler her geçen gün güvenilirliğini daha da yitiriyor. Parasının geri iadesini isteyen milyonlarca kredi kartı kullanan tüketicinin çok azının bildiği chargeback yöntemiyle o paraları geri alabiliyorsunuz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Bunu çok az kişi biliyor – Hemen bankanıza koşun, o paralar iade ediliyor!

Günümüzde internet üzerinden yapılan alışverişler her geçen gün daha da artarken riskleri de barındıran bu alışverişler de dolandırıcılık olaylarına damaruz kalınabiliyor.

Özellikle ürünün teslim edilmemesi durumunda tüketici mağduriyet yaşıyor. Bu mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına Chargeback sistemi devreye girdi. 

Bu sistem sayesinde kredi kartıyla ödeme yapan tüketiciler; ürünü teslim alamadıkları takdirde parasını geri alma hakkına sahiptir.

Ters ibraz olarak da adlandırılan Chargeback sistemi, satın alma işleminde kullanılan kredi kartı bakiyelerinin alıcıya iadesidir. Tüketici, kredi kartını kullanarak yaptığı bir satın alma işlemine, bunun sahte olduğunu veya kendisinin bilgisi veya izni olmadan yapıldığını iddia ederek itiraz ederse, ters ibraz gerçekleşebilir.

Ödeme itirazı talebi, kart sahibi tarafından bankaya yapılır. Daha sonra ise bu talep iş yerine iletilir. İlgili banka chargeback isteğinin nedeni konusunda bilgi isteyebilir. Aktarılan detayların yeterliliğine göre banka iade işlemini gerçekleştirir ya da satışı onaylar.