Yerel seçimler sonrası dövize dikkat!

Merkez Bankası faiz kararından sonra Ekonomist Hatice Kolçak piyasaları değerlendirerek yerel seçimler sonrası dolar ve avro hareketlerine dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Yerel seçimler sonrası dövize dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez Bankası peş peşe faiz artırımına gitmesi ve en son açıklanan faiz kararında sabit kalmasına dair yorum yapan Ekonomist Hatice Kolçak, yerel seçimler sonrasına dikkat çekerek aynı zamanda döviz kuru hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

YouTube hesabından yayınladığı videoda piyasayı değerlendiren Kolçak, vatandaşın yerel seçimler sonrası doların yükseleceğini düşünüp, şimdiden dövize yatırım yaptığını belirtti. Döviz ile ilgili açıklamalarda bulunan Kolçak; ‘Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisine piyasa inansaydı, şu an döviz bu seviyede olmazdı’ ifadelerini kullandı. 

'Yerel seçim sonrası parasal sıkılaşma olabilir'

Yerel seçimlerden sonra parasal sıkılaşmanın olabileceğini dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yerel seçim sonrasında faizi 750 puan artırabileceğini ön gören Kolçak; ‘FED faiz indirimi haziran ayında gelir ise biz de faiz indirimi geç olur. Çünkü biz faiz artırımına geç başladı. Seçim sonrasında daha fazla faiz artırımı ve parasal sıkılaştırmanın yoğun olduğu bir ortam ile karşılaşacağız’ dedi.