Bu toplantı tüm sanayicileri ilgilendiriyor!

İl Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) Avrupa Yeşil Dönüşüm Mutabakatı ve Sanayide Yeşil Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bu toplantı tüm sanayicileri ilgilendiriyor!

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Sektör Buluşmaları kapsamında İl Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) Avrupa Yeşil Dönüşüm Mutabakatı ve Sanayide Yeşil Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

TSE, Türkiye’nin birçok şehrinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcilerle bir araya gelmek için başlattığı “TSE Sektör Buluşmaları Toplantısı” Kayseri'de gerçekleştirildi.

Bu toplantı tüm sanayicileri ilgilendiriyor!

Kayseri Ticaret Odası'nda (KTO) düzenlenen toplantıya, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, TSE Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı Hakan Aydın, KTO Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Çiçek, yeşil dönüşümün önemine dikkat çekti. Çiçek, "Yeşil dönüşümü sağlamak bizim için bir mecburiyettir. Bunu mutlaka yapmak zorundayız." dedi.

Bu toplantı tüm sanayicileri ilgilendiriyor!

Çiçek, bilgilendirme toplantısının Kayseri için hayati önem taşıdığını ifade etti.

TSE Yönetim Kurulu Başkanı Şahin ise enstitünün ülke sınırları içinde değil, başta komşu ve çevre ülkeler olmak üzere tüm dünyada aranan bir belgelendirme kuruluşu olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini söyledi.  

Uluslararası ve bölgesel standardizasyon kuruluşlarının karar mekanizmalarındaki  etkinliğini de artırdığını, bu sayede Türk Sanayicisinin, tüm dünyada geçerli olacak standardların hazırlanması sürecine katılımına imkan verdiğini anlatan Şahin, "İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsünün kurulmasına öncülük eden, Türki Cumhuriyetlerde standardizasyon teşkilatlarının tek çatı altında toplanmasını sağlayan TSE, başta yakın coğrafyadaki olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki kuruluşlarla kurduğu güçlü iş ilişkileriyle sanayicilerimizin yaşayabileceği olası teknik engelleri bertaraf etmektedir." dedi.

Bu toplantı tüm sanayicileri ilgilendiriyor!

Şahin, ürün ya da hizmetin standartlara ve teknik düzenlemelere uygun olup olmadığının incelenmesi ve belgelendirilmesi hizmetinin de ulusal ve uluslararası standartlara göre yürütüldüğünü dile getirerek "Türk Standartları Enstitüsü olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın hedef olarak belirlediği  ‘yüksek katma değerli üretim’, ‘sanayide verimlilik artışı ve ‘dijital dönüşüm’  alanlarında standardizasyon ve uygunluk değerlendirme hizmetleri ile yenilikçi mal ya da hizmetlerin üretilmesine zemin hazırlıyoruz." diye konuştu.

Şahin, TSE'nin 2022 senesi içerisinde helal belgelendirmenin laboratuvar altyapısında akreditasyonunu tamamladığını bu kapsamda Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı, Türkiye’de Helal Akreditasyon Belgesi alan ilk laboratuvar olduğunu kaydetti.

Bu toplantı tüm sanayicileri ilgilendiriyor!

Enstitünün iş dünyasının ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda hizmet verdiklerini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"İş dünyamızın ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda 11 şehrimizde, 17 farklı yerleşkede 23 deney ve 3 kalibrasyon laboratuvarıyla ulusal ve uluslararası akreditasyon çerçevesinde 110.000’den fazla deney ve kalibrasyon sertifikası ile hizmet veriyoruz. Standartları belirleyen ülke yolundaki adımlarımızın sonucu olarak 2 bin 316 standart yayımladık. 20 bin ürün belgesi, 9 bin yönetim sistemi belgesi, 30 bin hizmet yeri belgesi, 20 bin eğitim sertifikası düzenledik. İthalat denetimlerimizle standartlara uygun olmayan 5 bin 149 ürünün Türkiye’ye girişini engelledik. Ülkemizin gururu Togg’un Araç Tip Onay Test süreçlerini, prototip aracın hazırlanması, ön testler ile tip testleri, dokümantasyonu ve belgelendirme çalışmalarını yürüttük."

Şahin, Togg başta olmak üzere ülkedeki elektrikli araç şarj ekosisteminin güçlendirilmesi için teknik çalışmaların öncü adımlarından biri olan “Elektrikli Araçlar ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri-Temel Terimler ve Tanımlar” ile “Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri” standartlarını yayımladıklarını, bu standartların da ülkede elektrikli araçlara yönelik ekosistem ile altyapı ve yan sanayinin hızlı bir biçimde oluşumuna katkı sunacağını anlattı.

KTO Başkanı Gülsoy da, Yeşil Mutabakat sürecinin Türkiye'nin yeni bir kalkınma ve zenginleşme gündemi olarak kabul görmesi gerektiğini belirtti.

Bu toplantı tüm sanayicileri ilgilendiriyor!

Gülsoy, "Rekabet şansını kaybetmemek için yeşil ekonomiye mutlaka yatırım yapmalıyız." dedi.

Konuşmaların ardından konuya ilişkin sunum yapıldı.