Bu Listede Kayserili Kimse Yok!

ORC Araştırma Şirketi 14 Mayıs seçimlerinin yıldönümünde 'Bu Pazar seçim olsa…' sorulu anketin sonuçlarını yayımladı. Son bir yılın en başarılı isimlerini seçilen ankette Kayseri'den kimse listeye giremedi! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bu Listede Kayserili Kimse Yok!

14 Mayıs 2023’teki genel seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçmesinin ardından ORC Araştırma Şirketi ‘Bu Pazar seçim olsa…’ anketinin sonuçlarını yayımladı. Son bir yılın en başarılı isimlerini seçilen ankette Kayseri’den kimse listeye giremedi! 

ORC araştırma şirketi tarafından yapılan ‘Siyasi Durum’ araştırmasından çıkan sonuçlar kamuoyuyla paylaşıldı. Ankete 11 bin 600 seçmen katılım sağladı. Araştırma, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimlerden bu yana en başarılı milletvekillerini ve siyasi partilerin oy oranını ölçmek için yapıldı. Katılımcılara ‘Son 1 yılın en başarılı milletvekilleri kimlerdir?’ ve ‘Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ soruları soruldu.

Bu Listede Kayserili Kimse Yok!

Anket sonuçlarında ‘Bu Pazar seçim olsa…’ sorusunu vatandaşlar Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) ilk sırada söyledi.  AK Parti 1,4 puan farkla ikinci sırada yerini aldı.

Anket Sonuçlarına Göre Bu Pazar Seçim Olsa Liste Şöyle; CHP; %32,9, AK Parti; %31,5, MHP; %11,5, DEM; %9,2, YRP; %4,7, İYİ Parti; %4,1, Zafer Partisi; %2,9, Diğer; %3,2.

En Başarılı Milletvekilleri Listesinde Kayseri Yok!

Aynı ankette son bir yılın en başarılı bulunan 15 milletvekili de açıklandı. Listede Kayseri’den isim bulunmaması dikkat çekti. Geçmiş dönem anketlerinde AK Parti milletvekillerinin sayısı oldukça fazla iken, son ankette bu sıralamada sadece 4 AK Parti milletvekili sıralamaya girdi.

Ali Mahir Başarır - Mersin Milletvekili (CHP)

Osman Gökçek - Ankara Milletvekili (AKP)

Mustafa Sarıgül - Erzincan Milletvekili (CHP)

Hüseyin Yayman - Hatay Milletvekili (AKP)

Veli Ağbaba - Malatya Milletvekili (CHP)

Cemal Enginyurt - İstanbul Milletvekili (Demokrat Parti)

Sermet Atay - Antep Milletvekili (MHP)

Kürşad Zorlu - Ankara Milletvekili (İYİ Parti)

Mustafa Varank - Bursa Milletvekili (AKP)

Rıdvan Uz - Çanakkale Milletvekili (İYİ Parti)

Ömer Fethi Gürer - Niğde Milletvekili (CHP)

Özlem Zengin - İstanbul Milletvekili (AKP)

Yücel Bulut - Tokat Milletvekili (MHP)

Gökhan Günaydın - İstanbul Milletvekili (CHP)

Sırrı Sakık - Ağrı Milletvekili (DEM Parti)