Bu bitki çayına hücum ettiler: Yok satıyor!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip ve nezle gibi hastalıklar artarken hastanelerde de yüksek oranda doluluk yaşanıyor. Doluluk nedeniyle evde iyileşmek isteyen vatandaşlar ilaçtan çok bitki çayına rağbet gösteriyor. Bu bitki çaylarından bazılar ise yok satıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Bu bitki çayına hücum ettiler: Yok satıyor!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip ve nezle gibi hastalıklar artarken vatandaşlar hastanelere akın ediyor. Doluluk nedeniyle evde iyileşmek isteyen vatandaşların ilk tercihi bitki çayları oluyor. Aktarlar soğuk havalarda artan talebe dikkat çekerek insanların bitkisel ürünlerle iyileşmeyi daha çok tercih ettiğini söylüyor.

Bu dönemde özellikle zencefil, adaçayı, tarçın, ıhlamur gibi bitkiler, öne çıkıyor. Bu bitkilerin karışımları, soğuk algınlığına karşı daha dirençli olmak amacıyla tercih ediliyor. Ancak aktarlar her bitkinin birbiriyle karıştırılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. 

Bu bitki çayına hücum ettiler: Yok satıyor!

Aktarlar bu dönemde artan hastalıklar sebebiyle sağlıklı vatandaşlara bulaşmaması adına bitki çaylarının önceden tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. 

Bitki çayları fiyatlarında geçen seneye kıyasla çok fazla artış yaşanmadığı gözlemleniyor. Kış çayının kilogram fiyatı 450 lira, zencefil ve zerdeçalın kilogram fiyatı 300-350 lira, ıhlamurun kilogram fiyatı ise 120 lira bandında değişiyor.

Bu bitki çayına hücum ettiler: Yok satıyor!

Bitki çaylarında ise fazla alınması halinde uzun süre saklanması da fiyat değişikliklerinde avantaj olarak ön plana çıkıyor. 

Aktarlarda yoğun ilgi gören bitki çayları, vatandaşların doğal ve sağlıklı bir yaşam için tercih ettiği ürünler arasında yerini koruyor. Özellikle grip ve nezle gibi soğuk algınlığına yol açabilen hastalıkların artış gösterdiği kış aylarında, vatandaşlar bitkisel çözümlere yönelerek sağlıklarını korumaya çalışıyor.