Boykot Sonrası Kafelere Baskın

Tüm Türkiye ile birlikte Kayserili vatandaşlarında destek verdiği restoran ve kafelerde uygulanan boykot sonrası kafelere ani baskın yaptılar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Boykot Sonrası Kafelere Baskın

Geçtiğimiz hafta kafe ve restoranlardaki yiyecek ve içeceklere uygulanacağı söylenen KDV oranlarının yüzde 8'den 10'a, alkollü içkilerde ise yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacağı söylentisi vatandaşların sert tepkisine neden olmuştu. 

Boykot Sonrası Kafelere Baskın

Bu tepkiler üzerine sosyal medya platformlarından başlatılan 20 – 21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara gitmeyin çağrısı çığ gibi büyümüştü.

Türkiye genelinde ve Kayseri’de destek gören bu çağrı sonrası vatandaşın sesini duyan yetkililer, Türkiye genelinde fahiş fiyatlara karşı denetleme yaptı. Ticaret Bakanlığına bağlı ekipler restoran, lokanta, kafe ve pastane gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde, mekânların giriş kapılarının önüne ve masalara tüketicilerin rahatlıkla görebileceği şekilde menülerin yerleştirilip yerleştirilmediğine baktı. 

Boykot Sonrası Kafelere Baskın

İşletme sahipleri ise yapılan boykota, yükselen enflasyon ve gider kalemlerindeki masrafların artması yüzünden restoran ve kafelerdeki fiyatlar artıyor. Bizi değil, bizim üstümüzdeki yetkilileri eleştirsinler diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Kayseri’deki çoğu işletmenin ise kurallara uyarak mekanların önüne menülerini yerleştirdikleri görüldü.