5000 TL'lik Banknotlar Geliyor!

Hızla yükselen enflasyon ile birlikte Türk Lirası da hızla değer kaybetmeye devam ediyor. Enflasyon ile birlikte değer kaybeden Türk Lirasının artık bankalardan ve bankamatiklerden çekilirken vatandaşlara zorluk yaşatması üzerine yeni bir karar alındı. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri bülteninde…

5000 TL'lik Banknotlar Geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hızla yükselen enflasyon ile birlikte Türk Lirası da hızla değer kaybetmeye devam ediyor. Enflasyon ile birlikte değer kaybeden Türk Lirasının artık bankalardan ve bankamatiklerden çekilirken vatandaşlara zorluk yaşatması üzerine yüksek miktarda banknot basılması kararı alındı. 

5000 TL'lik Banknotlar Geliyor!

Eski Merkez Başkanı Hafize Gaye döneminde gündeme taşınan ancak daha sonra rafa kaldırılan yüksek değerli banknot basım düşüncesi yeniden gündem oldu. 

Geçtiğimiz günlerde 10 TL’lik ve 20 TL’lik banknotların artık bankamatiklerden çekilemeyecek olmasına ilaven ilerleyen dönemlerde de 500, 1000, 2000 ve 5000 TL’lik banknotlar basılması planlanıyor. 

5000 TL'lik Banknotlar Geliyor!

Yeni Banknotlar Ne Zaman Basılacak?

Türkiye’de aratan enflasyonun, Türk lirasının değer kaybedesine neden olduğu şu günlerde, Türkiye, enflasyonla mücadelede yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı tarafından, 5000 TL’lik banknotların basımı için bir yıl bekleme kararı alındığı bilgisi paylaşıldı. 
Beş Yüz, Bin, İki Bin ve Beş Binlik, banknotların piyasaya sürülmesi ile birlikte bankalardan para çekme yoğunluğunun azalması ile hem vatandaşların hem de bankaların rahatlaması amaçlanıyor.