Borcu olanlar müjde – Af geliyor!

Birikmiş borcu olanlara müjdeli bir haber geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), yeniden çalışmalara başlaması üzerine af konusu yeniden gündeme geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Borcu olanlar müjde – Af geliyor!

Birikmiş borcu olan milyonlarca vatandaşa müjdeli haber geldi. TBMM’nin de çalışmaya başlamasıyla af konusu yeniden gündeme gelirken yapılan kanun teklifi sonrası düzenlemenin hayata geçmesi bekleniyor.

Borcu olanlar müjde – Af geliyor!

Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan milyonlarca vatandaş için TBMM’ye teklif sunulmuştu. Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin kabul edilmesiyle Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunanlara af sağlayacak.

Yasa tasarısının kabul edilip hayata geçilmesi durumunda, ödenmemiş GSS primleri, gecikme cezası ve gecikme zammı gibi tüm alacaklardan vazgeçilecek.

Af düzenlemesinden 1 Ocak 2014 tarihinden önce GSS prim borcu olanların yararlanması sağlanırken ödenmemiş genel sağlık sigortası primleri, gecikme cezası ve gecikme zammından tamamen feragat edilecek.

Asgari ücretle paralel belirlenen GSS primleri bu yılın sonuna kadar ödenecek aylık prim tutarı 600 lira, yıllık prim ise 7 bin 200 lira olarak belirlendi.

Yasa teklifinin kabul edilmesi durumunda Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu kapsamda milyonlarca GSS borcu olan vatandaşın borçları silinecek.