ERÜ'de zam polemiği devam ediyor! İlk yemek 20 TL ikincisi 60 TL oldu - Ortak açıklama yayımlandı

Erciyes Üniversitesi'nde aynı dönem içerisinde yemekhaneye ikinci kez zam yapıldı. İlk geçiş ücreti 10 lira olan yemekhane ücreti yüzde yüz zamlanarak 20 liraya çıkarıldı. İkinci kez yemek almak için belirlenen ücret ise 60 liraya çıkarıldı. Yapılan zamlara karşı üniversite topluluk ve kulüplerinden yazılı açıklama yapıldı. Detaylar haberimizde...

ERÜ'de zam polemiği devam ediyor! İlk yemek 20 TL ikincisi 60 TL oldu - Ortak açıklama yayımlandı

Siyasal Bilimler Kulübü, Sanatsal Faaliyetler Kulübü, Kök Hücre Araştırma Kulübü ve Münazara Topluluğu’nun imzaladığı ortak bir açıklama yapılarak, 'Erciyes Üniversitesi’nde yemekhane ücretlerinde yüzde yüz zam yapıldı. Zamların ardından bir öğün yemek ücreti 20 liraya çıkarılırken ikinci geçişin ücretleri 60 liraya çıkarıldı. Eğitim hayatımız boyunca birçok sorunla karşı karşıya kalıyoruz ancak bu sorunların çözümünü Rektörlüğün üretmesi gerekirken tam aksine böyle bir karşılığı göremiyoruz.' ifadeleri kullandı.

'ERÜ Yönetimi Aldığı Karardan Geri Dönmelidir'

Açıklamada, üniversite rektörlüğü tarafından alınan kararlarda, aktif kulüp ve toplulukların da söz hakkının olması gerektiğinin öneminden bahsedildi. Açıklamanın devamında, 'Geçen günlerde KYK kredi/burslarına yüzde altmış zam yapıldı. Hemen ardından bu yemekhane zamlarının yapılması KYK ücretlerine yapılan zamların eridiğini görüyoruz. Öğrencilerin maddi durumları göz önünde bulundurulduğunda yemekhanenin kullanımı gittikçe zorlaşıyor. Bahsettiğimiz sorunlardan ötürü ERÜ Rektörlüğü aldığı karardan geri dönmeli ve yemekhane koşulları iyileştirmelidir. Rektörlüğün alacağı kararlarda öğrencilerin bulunduğu aktif kulüp ve toplulukların da söz sahibi olması gerekir. Bu koşullarda imzacı olan bütün kulüp ve topluluklar olarak taleplerimiz aşağıdaki gibidir:

Yemekhaneye yapılan zamlar geri alınmalıdır!

Yemekhane koşulları iyileştirilmelidir!

Rektörlük alacağı kararlarda aktif olan bütün kulüp ve topluluklar söz sahibi olmalıdır!' ifadelerine yer verildi.