Bir hamleyle Türkiye'nin gündemine oturdu!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Türkiye'nin gündemine oturdu. Çiçek'in başlattığı 'Her Ev Bir Okul' projesine Kayserili birçok isim destek olurken geniş kitlelerce de yankı uyandırdı. Vali Çiçek'in kentteki çalışmaları ve eğitim projeleri büyük takdir topluyor... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bir hamleyle Türkiye'nin gündemine oturdu!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Türkiye'nin gündemine oturdu. Çiçek'in başlattığı 'Her Ev Bir Okul' projesine Kayserili birçok isim destek olurken geniş kitlelerce de yankı uyandırdı. Vali Çiçek'in kentteki çalışmaları ve eğitim projeleri büyük takdir topluyor...

Vali Çiçek, katıldığı bir televizyon programında, "Şimdi burası mobilya kenti, ‘3 bin tane öğrencinin çalışma masası yok’ desek bizim için nedir yani? Bir sosyal yardımlaşma var, 2 mobilya kentindeyiz. Kayseri’de çalışma masası olmayan öğrenci kalmasın her öğrencinin çalışma masası ve kütüphanesi olsun." demişti.

Kırsal kesimlerde çalışma masası ve çalışma ortamı olmayan çocukların olduğunu belirten Çiçek, öğrencilerin yüzde 20'sinin kamburları çıkacak şekilde ders çalıştığını söyledi.

Eskiden de yerde çok ders çalışıldığını anımsatan Çiçek, şöyle konuştu: "Kayseri’de mobilya şehrinde artık çalışma masası kütüphanesi olmayan hiçbir öğrencimizin kalmamasını istiyorum. Bir öğrencinin kendi evinde bir adet masası ve çalışma kütüphanesinin olması onun için çok mutluluk verecek bir şey, kendine ait bir şey o ve kırsal kesimlerde bunu görüyorum. Çalışma imkanı yoksa da biz oraya ne yapıp edip çalışma ortamı oluşturmamız gerekiyor." 

Vali Çiçek'in bu çağrısı cevapsız kalmadı ve bu sözlerin ardından "Her Ev Bir Okul" projesi ile dikkatleri üzerine çekti. Çiçek, X sosyal medya platformunda gündem oldu.

Proje kapsamında, kentteki her evde eğitim ortamının oluşturulması hedefleniyor. Bu sayede, öğrencilerin eğitim hayatlarına daha etkin ve sağlıklı bir şekilde devam etmeleri amaçlanıyor.

Gökmen Çiçek'in kentteki çalışmaları, şehirdeki yaşam kalitesini artırma hedefiyle de uyumlu bir şekilde devam ediyor. Kentteki projeleriyle hem ekonomik hem de sosyal anlamda olumlu etkiler yaratmayı amaçlayan Vali Çiçek, vatandaşlar arasında büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.