'Bayram gelmiş neyimize?'

Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamasında, 14 Mart Tıp Bayramı'nın sağlık çalışanları için 'Bayram gelmiş neyimize? Yastayız.' anlamına geldiğini söyledi.

'Bayram gelmiş neyimize?'

Ünal, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının maaş, özlük hakları, kadro, 3600 ek gösterge gibi alamadıkları haklarından dolayı bayram kutlayacak durumda olmadıklarını ifade etti. Sağlık çalışanlarının boş vaatlerle oyalandığını savunan Ünal, "Sağlık çalışanlarını herkes alkışlıyor, mektup yazıyor ama iş hakkını vermeye, mağduriyetini çözmeye gelince her ne hikmetse yetkililerin gözleri görmez, kulakları duymaz oluyor. Çünkü “Lafla peynir gemisi yürümüyor.” Sağlık çalışanları boş vaatlerden, tutulmayan sözlerden bıktı, usandı. Yetkililerden artık laf değil, icraat istiyoruz.” dedi.

387 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Pandeminin başladığı günden bu yana 387 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini, 100 binin üzerinde sağlık çalışanın ise virüse yakalandığını kaydeden Ünal, “Sağlık çalışanlarının emsalsiz fedakârlıkları ve canlarını hiçe sayarak ortaya koydukları hizmet, bu ülkeye bağlılıklarını ve bu uğurda nelerden vazgeçebildiklerinin çok önemli bir göstergesidir. sağlık çalışanları bu süreçte ailelerini ve sosyal hayatlarını unutmuşlar, 7 gün 24 saat hizmet üretmişler, temel ihtiyaçlarını ve esnek mesai kavramlarını unutmuşlar, ayrıca şiddet ve mobinge maruz kalmışlarda. Alkışlamakla mektup yazmakla, güzel sözlerle, boş vaatlerle kimse yorulmasın. ‘Sesimize kulak verip, çalışanların meseleleri çözülsün’ istiyoruz.” diye konuştu.

TALEPLERİNİ BÖYLE SIRALADI

“İsteklerimiz lütuf değil, bizler hakkımızı istiyoruz." diyen Ünal, sağlık çalışanlarının taleplerini şöyle sıraladı:

“Maaşa zam, ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz. Her türlü ödemenin emekli maaşına yansıtılmasını istiyoruz. Aile Hekimliğindeki maaş ve özlük haklarının yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Sözleşmelilere kadro istiyoruz. Hizmetlilere memur kadrosu istiyoruz. Söz verilen 3600 ek göstergeyi istiyoruz. Kreş istiyoruz…”

Haber Merkezi