Başkan Koç'tan üreticilere çağrı: Süreç başladı!
Tomarza'da etkili olan sağanak yağışın ardından tarım arazilerinde hasar oluştu. Yaşanan gelişmeler üzerine Belediye Başkanı Osman Koç, üreticilere zaman kaybetmeden yapılması gerekenleri hatırlattı. Peki, hasar gören çiftçiler hangi başvuruları yapmak zorunda?
Tomarza'da son günlerde etkili olan sağanak yağış, bazı tarım arazilerinde zarara neden oldu. Yaşanan olumsuzlukların ardından Tomarza Belediyesi, üreticilerin mağduriyet yaşamaması ve hak kaybına uğramaması için önemli bir bilgilendirme yaptı. Böylece hasar tespit süreci de resmen başlamış oldu.
Başkan Koç'tan zaman kaybetmeyin çağrısı
Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, zarar gören üreticilere seslenerek yapılacak başvuruların geciktirilmemesini istedi. Koç, yapılacak hasar tespit çalışmalarının, çiftçilerin ilerleyen süreçte yararlanabileceği destekler açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Başvurular ilçe tarım müdürlüğü'ne yapılacak
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sağanak yağış nedeniyle ürünleri zarar gören üreticilerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvurarak hasar tespit dilekçesi vermesi gerekiyor. Başvuruların ardından ekipler sahada inceleme yaparak zarar durumunu kayıt altına alacak.
TARSİM sigortalıları için de hatırlatma yapıldı
Diğer yandan ürünleri TARSİM kapsamında sigortalı olan üreticilerin de hasarın meydana geldiği tarihten itibaren en geç 10 gün içerisinde acenteleri ya da TARSİM Çağrı Merkezi aracılığıyla hasar ihbarında bulunmaları gerektiği hatırlatıldı.
Belediye, üreticilerin herhangi bir hak kaybı yaşamaması için başvuruların zamanında yapılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.