Baklavaya indirim geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın yaptığı indirim çağrısından sonra Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) indirim yapma kararı aldı. Peki, baklavaya ne kadar indirim geliyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Baklavaya indirim geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın yaptığı indirim çağrısından sonra baklavada indirim yapma kararı aldı. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gıda sektörünün indirim yapması gerektiğini şöyle açıklamıştı; ‘Onların uygulamalarıyla ilgili yanlış bulduğumuz konularda denetimlerimizi artırdık, onlardan da indirimler bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz. Bu konuda öncülük edenlere de teşekkür ediyoruz. Bu süreçte gerek hükümetimizin makroekonomik politikaları, para, kredi, döviz politikalarındaki olumlu gelişmeler gerekse piyasa denetimleri yoluyla piyasadaki enflasyonu azdıracak uygulamalara karşı mücadelemiz ile enflasyonla mücadele başarılı olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.’ diye aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da ‘indirim yapın’ diyerek gıda sektörüne seslenmişti. Ticaret ve sanayi odaları, perakendeciler, zincir marketler ve farklı sektörler indirim yapma kararı aldı.

1 ay boyunca indirim

İndirim çağrısına Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği’de katıldı. Dernek Başkanı Mehmet Yıldırım yazılı açıklama yaparak, baklavada indirime gidileceğini şu sözlerle ifade etti; ‘Ticaret Bakanımız Ömer Bolat'ın Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla yaptığı indirim çağrısına BAKTAD olarak öncülük eden kurumlardan biri olduğumuzu tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Bakanlığımızın bu çağrısı üzerine derneğimize üye firmalarımız 1 ay boyunca mağazalarında yüzde 10 indirimli satış gerçekleştireceklerdir. BAKTAD, dün olduğu gibi bugün de halkımızın ve devletimizin yanındadır.’