Baki Ersoy 365 milyon TL'lik destek ödemeleri için neler söyledi?

Baki Ersoy 365 milyon TL'lik destek ödemeleri için sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kayserili çiftçileri de yakından ilgilendiren ödemelerine ilişkin Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de bir açıklama yapmıştı. Milletvekili Ersoy ne dedi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Baki Ersoy 365 milyon TL'lik destek ödemeleri için neler söyledi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baki Ersoy 365 milyon TL'lik destek ödemeleri için sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  hububat üreticilerinin kışlık ekimleri için hazırlık dönemi kapsamında 25.102 çiftçiye 175 bin 684 TL destek ödemesi yatırıldığını açıkladı. Mazot ve gübre desteği için yapılan ödeme de çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarına tanımlandığı bilgisi verildi.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada şu ifadelere değindi: “İlimiz Hububat üreticilerinin kışlık ekimler için hazırlık dönemi başında ihtiyaç duyduğu mazot ve gübre desteği Ziraat Bankası kartlarına tanımlandı.
Bu kapsamda 25.102 çiftçimize 363 milyon 175 bin 684 TL destek ödemesi gerçekleştiriyoruz... Hayırlı ve bereketli olsun

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da sosyal medya hesabından çiftçilere yönelik destek ödemelerinin yapıldığını belirterek bir mesaj yayımladı. Paylaşımında: "Kışlık ekimler için hazırlık dönemi kapsamında ihtiyaç duyulan mazot ve gübre destekleri, çiftçilerimizin Ziraat Bankası kartlarına tanımlanmıştır. Bu kapsamda; 25.102 çiftçimize 363 Milyon 175 Bin 684 TL destek ödemesi gerçekleşmektedir. Kayserili çiftçilerimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Baki Ersoy 365 milyon TL'lik destek ödemeleri için neler söyledi?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi web sitesinden yapılan açıklamada mazot ve gübre destekleme ödemelerinin 15 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren “2023 Yılı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" ile ekim öncesine çekildiği belirtildi.

Bakanlık yeni uygulamaya göre, 2023 yılı hububat grubu (arpa, buğday, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik) ürünleri eken üreticilerin mazot ve gübre destekleri, 3 Ekim itibariyle Ziraat Bankası tarafından verilen kartlara tanımlanmaya başlandığını ve çiftçilerin bu desteği sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecekleri açıkladı.

Desteklerden faydalanacak olan çiftçilerin internet bankacılığından ya da bankanın şubelerine başvuru yapmaları gerektiği ise açıklamada dile getirildi.