Bakan Yerlikaya açıkladı: Kayseri'de büyük darbe!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya NARKOGÜÇ-46 operasyonlarıyla içinde Kayseri'nin de bulunduğu 41 ildeki uyuşturucu tacirlerine büyük darbe yapıldığını duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bakan Yerlikaya açıkladı: Kayseri'de büyük darbe!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya NARKOGÜÇ-46 operasyonlarının detaylarını kamuoyu ile paylaştı. İçinde Kayseri’nin de bulunduğu 41 ilde Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen NARKOGÜÇ-46 operasyonlarında, uyuşturucu madde imalatçıları ve satıcılarına yönelik büyük darbe vuruldu.

Operasyon kapsamında toplamda 41 ilde düzenlenen operasyonlarda, 221 kilogram uyuşturucu madde ve 2 milyon 153 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 201 zehir taciri ve sokak satıcısı da yakalandı.

Operasyon, Türkiye genelinde toplam 348 ekip, 1.136 personel, 1 hava aracı ve 18 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla Kayseri, Gaziantep, Konya, Ankara, Osmaniye, İzmir, Antalya, Kocaeli, Tekirdağ, Adana, Sakarya, Bilecik, Mersin, İstanbul, Şanlıurfa, Muğla, Adıyaman, Balıkesir, Isparta, Kahramanmaraş, Denizli, Erzincan, Samsun, Niğde, Bolu, Diyarbakır, Hatay, Kastamonu, Kütahya, Malatya, Kırıkkale, Edirne, Kırklareli, Afyonkarahisar, Aksaray, Çorum, Elazığ, Manisa, Van, Bursa ve Ağrı illerinde gerçekleştirildi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda, 18 kg metamfetamin ele geçirildi. 36 sokak satıcısı yakalandı.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyonunda, 31 kg esrar, 1 milyon 960 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı operasyonunda, 23 kg skunk ve 124 gr kokain ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalandı.

Bakan Yerlikaya açıkladı: Kayseri'de büyük darbe!

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda, 193 bin adet uyuşturucu hap ve 79 kg uyuşturucu madde yapımında kullanılan hammadde ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda, 23 kg esrar ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda, 17 kg uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan boraks maddesi ve 1 kg metamfetamin ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı operasyonunda, 2 kg skunk ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ve Gürbulak Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 10 kg Afyon Sakızı ve 24 gram Baz Morfin ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı operasyonunda, 13 kg esrar ele geçirildi.

Operasyonu gerçekleştiren kahraman polisleri, jandarmaları ve gümrük muhafaza ekiplerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, ülkedeki zehir tacirlerine karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.