Bakan Özhaseki duyurdu: 27 milyar liralık dev destek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yerel yönetimlere 2023 yılında 27,4 milyar liralık dev destek sağlandığını duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Bakan Özhaseki duyurdu: 27 milyar liralık dev destek!

Türkiye'nin afetlerden etkilenen illerin yanı sıra şehirlerin altyapıları yenileme ve güçlendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda geçen yıl bakanlık tarafından il özel idareleri ve belediyelere İlbank aracılığıyla sağlanan 27,4 milyar liralık finansman desteği, altyapı projelerine ivme kazandırdı.

Bakan Özhaseki duyurdu: 27 milyar liralık dev destek!

Afet risklerini azaltma ve şehirlerinin altyapılarını modernize etme hedefiyle yürütülen çalışmalara destek sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İlbank üzerinden il özel idareleri ve belediyelere geçen yıl önemli bir finasman desteği sundu. Bu destek sayesinde, altyapı projeleri daha etkin bir şekilde hayata geçirilerek, vatandaşların yaşam kalitesi artırılması hedeflendi.

Bakan Özhaseki duyurdu: 27 milyar liralık dev destek!

Bir taraftan güvenli ve çevre dostu yapılar inşa ederken diğer taraftan da şehirlerin altyapısını İLBANK eliyle yenileyerek güçlendirdiklerini belirten Bakan Özhaseki, 'Geleneksel içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı yatırımları ile sınırlı kalmayıp, yeni nesil iklim değişikliğiyle mücadele ve çevre projelerini de hayata geçiriyoruz. Özellikle afetlerde zarar görmüş olan altyapı sistemlerini de bir an önce yenilemek için büyük bir gayret gösteriyoruz.' ifadelerini kullandı.