Az Malzemeli Tatlı Tarifi - Portakallı Islak Kurabiye – Pratik Tatlı Tarifi

Tatlı bir mola için kıyır kıyır lezzet Portakallı Islak Kurabiye! Az malzemeli ve pratik tarifiyle çay yanı kurabiyesi arayanlar için mükemmel bir seçenek. Şimdi deneyin işte tarifimizin detayları…

Az Malzemeli Tatlı Tarifi - Portakallı Islak Kurabiye – Pratik Tatlı Tarifi

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif, sizi kıyır kıyır bir lezzet yolculuğuna çıkaracak. Bu tarif, çay yanı kurabiyesi arayanları memnun edecek nitelikte. Hem misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem de ailenizle paylaşabileceğiniz bu lezzetli kurabiyenin tarifini hemen deneyin. İşte tarifimizin hazırlanışı;

Malzemeler;

2 adet yumurta
125 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Şerbeti için;
2 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı şeker

Yapılışı;
Şerbeti için portakal suyunu uygun bir tencereye alıyoruz
Şeker ekleyip ocakta kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz
Hamuru için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz fırından çıkan kurabiyelerimiz ılıdıktan sonra portakallı şerbete batırıp her tarafını ıslatıp tepsiye diziyoruz afiyet olsun.