Ataş'tan İktidara Tepki!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmasında iktidara tepkide bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Ataş'tan İktidara Tepki!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmasında iktidara tepkide bulundu.

Dursun Ataş Meclis konuşmasında, Türk Ticaret Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını gündeme taşıyarak ‘Söz konusu 24 maddenin sadece 1 maddesi fahiş fiyat uygulayanlara yönelik ilave ceza öngörmekte, 4 madde ise pazar yerlerinde pazarcı esnafının satış yerlerini daha ucuza temin etmesine yöneliktir. Ancak söz konusu bu maddelerin kapsamına giren tüm Türkiye'de sadece 14 adet pazar yeri vardır yani söz konusu teklif yasalaşsa dahi çok az sayıda satış yerinin daha düşük maliyete temin edilmesini sağlayacaktır. Görüldüğü üzere, söz konusu teklif, kamuoyuna aksettirildiği fahiş fiyatla mücadele ya da pazarcı esnafına kolaylık gibi nedenler sadece göstermelik olup AKP iktidarında alıştığımız gibi, bu konular dışında başka birçok alanda düzenlemeyi içeren, vatandaşın derdine derman olmayan ama öyleymiş gibi anlatılan bir torba kanun teklifinden ibarettir’ dedi.

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre, dünyada son bir yılda gıda fiyatları yüzde 7,4 oranında düşerken, Türkiye’de TÜİK'in verilerine göre bile yüzde 68,4 oranında arttığını kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi; ‘Dünyada kendi kendine yeten ülkelerden biriyiz diye övünürken, ithal etmediği gıda maddesi kalmayan bir ülke hâline geldik. Samanın dahi ithal edildiğini eleştirdiğimizde ‘Ne var yani? Paramız var, alıyoruz’ diyenler bugün bu kanun teklifiyle vatandaşı aldatma peşine düşmüştür’ dedi.

Türkiye’nin gıda enflasyonunda dünyada açık ara lider konumda olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘Çalışanların aldığı ücret, memurun aldığı maaş, emeklinin geçinmeye dahi yetmeyen maaşı; pazarcının, marketçinin, esnafın kârı enflasyonun suçlusu olarak gösterilmektedir. Asgari ücret enflasyon nedeniyle son yıllarda yılda 2 kez belirlenmişti, bu yıl temmuz ayında asgari ücret artışı yapılmayacağı açıklandı. Yine, 16 milyon emekli gerçek enflasyonun çok altında TÜFE oranında altı ayda bir zam alacaktır. En düşük emekli maaşı olan 9 milyon emeklinin maaşı ortalama bir ev kirasının bile altında 10 bin lira olarak kalmıştır. Biz söylemeye utanıyoruz, iktidar sahipleriyse yapmaya utanmıyor ama efendiler, yirmi iki yıldır yönettiğiniz bu ülkede bugün emekli maaşı ve asgari ücret açlık sınırının altındadır’ dedi.