Astronot, Kozmonot... Peki bizce adı ne olmalı?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Türk uzaya çıkacak. Fırlatma töreni heyecanla beklenirken sosyal medya da kullanıcılar Uzay üzerine eğitilen kişiler, ABD'de astronot, Rusya'da kozmonot olarak tanımlanıyor. Peki Türkiye'de ne denilmeli konusu üzerinde duruyor. Peki sizce ne olmalı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Astronot, Kozmonot... Peki bizce adı ne olmalı?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Türk uzaya çıkacak. Uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın içinde bulunduğu AX-3 mürettebatı için fırlatma zamanı 19 Ocak'ta Türkiye saati ile 00.49 olarak belirlendi. Peki ABD'de astronot, Rusya'da kozmonot tanımı Türkiye'de nasıl olmalı?

Tüm Türkiye fırlatma törenini guru ve heyecanla beklerken 'Gurur Duy Türkiye' başlığı ile sosyal medyada kullanıcılar duygularını paylaşıyor. Bu esnada vatandaşların bir tartışması sosyal medyada dikkat çekti. 

Uzay üzerine eğitilen kişiler, ABD'de astronot, Rusya'da kozmonot olarak tanımlanıyor. Peki Türkiye'de ne denilmeli konusu üzerine kullanıcılar sosyal medyada akıl yürütüyor.

Kullanıcılar ise aşağıdaki gibi isimler önerdi...

Göktürk

Gökbey

Göktronot

Gökmen

Gökalp

Türkonot

Uzay Adamı

Kullanıcıların çoğu TDK'dan 'Uzay Adamı' ismini önerirken bir kesim de çoğunlukla 'Gökmen' ve 'Türkonot' ismini öneriyor.