İkinci genç astronot Atasever göğsümüzü kabarttı!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna başlamasında geri sayım başladı. İkinci Türk Genç Astronot Tuva Cihangir Atasever ise merak ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İkinci genç astronot Atasever göğsümüzü kabarttı!

Türkiye bu geceyi heyecanla bekliyor. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasında geri sayım başladı. Sosyal medyada ‘GururDuyTürkiye’ başlığıyla hashtag açıldı. İkinci Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever de Atasever, Gezeravcı’dan sonra uzaya çıkan ikinci Türk astronot olacak. 

Öte yandan Bakan Kacır, Türkiye genelindeki bilim merkezlerini paylaşarak heyecanın takip edilebileceği noktaları duyurdu.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. Bu gece Türkiye saati ile 01.11’de gerçekleşecek fırlatma törenini vatandaşlar heyecanla bekliyor. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘18 Ocak 2024 Perşembe günü 01.11'de Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu başlayacak. Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anları herkes ekranları başında izleyebilecek. Bu tarihi heyecan, bilim merkezlerimizdeki ve meydanlardaki etkinliklerle de takip edilecek.’ dedi.

İkinci Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever de katıldığı bir televizyon programında röportaj verdi. Atasever, Gezeravcı’dan sonra uzaya çıkan ikinci Türk astronot olacak. Ayrıca Atasever, 4 dakikada 7 farklı bilimsel deney yapılacağını söyledi.

Tuva Cihangir Atasever kimdir?

1992 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdi. Yüksek lisans eğitimini University of California'da aynı bölüm üzerine yaptı. Asıl mesleği, aviyonik sistem mühendisliğidir. Son olarak Roketsan bünyesinde 5 yıl boyunca çalışmıştır.