Son dakika! Asgari ücrette son viraj – Cumhurbaşkanının verdiği rakam belli oldu!

Son dakika! Gazeteci Cem Küçük milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Küçük, Cumhurbaşkanının verdiği rakamı söyledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Son dakika! Asgari ücrette son viraj – Cumhurbaşkanının verdiği rakam belli oldu!

Son dakika haberine göre, Gazeteci Cem Küçük milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Küçük’ün iddiasına göre asgari ücret için Cumhurbaşkanının verdiği rakam belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Asgari ücrette son viraj – Cumhurbaşkanının verdiği rakam belli oldu!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2024 yılı asgari ücretini belirlemek üzere 3. kez toplanacak. İşveren, işçi temsilcileri ve hükümet yetkililerinin bir araya geleceği toplantıda asgari ücrete ilişkin nihai kararın çıkması bekleniyor. 

Konuyla ilgili tahminler sürerken çarpıcı bir iddia da Gazeteci Cem Küçük’ten geldi.

Küçük, canlı yayındaki iddiasına göre, komisyon asgari ücret için 16 bin TL rakamını belirledi ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’e 17 bin TL’nin maliyetini sordurdu.

Küçük açıklamalarında, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan'da şöyle bir bilgi var, onu da söyleyeyim. Aslında 16.000 TL de anlaşılıyor. Yani ‘bu kurtarır’ diye. Erdoğan, ‘17 bin TL olursa bunun bütçeye maliyeti ne olur’ diye Sayın Şimşek’ten ve galiba ekibinden bir hesap yapmasını rica ediyor. Ona göre bakacaklar 16 mi 17 mi olsun diye. Bugün Sabah Gazetesi biliyorsun Erdoğan’a yakın bir gazete. Orada da geniş bir haber vardı. ‘16 bin TL de mutabık kalındı, 17 bin TL düşünülüyor’ diye. Tabii zam gelmesini istiyoruz ama her şeye zam da geliyor, insanlar da merak ediyor’ ifadelerini kullandı.