Asgari Ücret Desteği Meclise Sunuldu!

Asgari ücret desteğinin 500 TL'den 700 TL'ye yükseltilmesine yönelik düzenlemeyi de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Asgari Ücret Desteği Meclise Sunuldu!

Asgari ücret desteğinin 500 TL’den 700 TL’ye yükseltilmesine yönelik düzenlemeyi de içeren kanun teklifi 15 Ocak 2024 (bugün) tarihinde TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklifin meclise sunulması ardından komisyon süreci başlayacak. Plan ve bütçe komisyonunda görüşülecek olan işverene asgari ücret desteği teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler TBMM'de yasa teklifi ve içeriğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Duvar’dan alınan bilgiye göre Güler; ‘Teklifimizde asgari ücret desteğinden kısa çalışma ödeneğine, işveren desteklerine kadar bir dizi düzenleme yapmaya gayret ettik. Bir yandan çalışanlarımızın gelirlerini artırarak onları enflasyona ezdirmiyoruz diğer yandan işverenlerimizin yüklerini hafifletiyoruz. İşverenlerin işgücü maliyetlerini düşürerek istihdamı korumalarını ve artırmalarını desteklemek amacıyla her yıl asgari ücret desteği sağlamıştık. Düzenlemeyle 2024 Ocak-Aralık aylarında işgücü maliyetlerini azaltmak üzere günlük 23,33 TL, aylık 700 TL asgari ücret desteği sağlanması amaçlanmaktadır.’ İfadelerini kullandı.