Artık Kayserilileri kandıramayacaklar!

Tarım ve Orman Bakanlığı tüketiciyi aldatan ifadelerle ürün satan firmalar için harekete geçti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Artık Kayserilileri kandıramayacaklar!

Tarım ve Orman Bakanlığı usulsüz davranışlarla vatandaşları yanıltan firmalarla mücadele etmek için harekete geçti. Bakanlığın düğmeye basmasıyla bu firmalar artık tüketicileri kandıramayacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de limon suyu izlenimi veren, limon aromalı sos, limon sosu ve benzeri isimlerde bulanan ürünlerin ve içlerinde hiç tereyağı bulunmamasına rağmen paket görselinde tereyağı kullanılan margarinlere yasak getirilmişti.

Bakanlık son olarak düğmeye bastı ve bazı ürünlerin üzerinde vatandaşları aldatmaya yönelik ifadeleri yasakladı. 

İfadelere izin vermeyeceğiz!

Tarım ve Orman Bakanlığı tüketiciyi yanıltan,  ‘… tadında, … lezzeti, ... keyfi gibi ifadelerle etiketler kullanılamayacağını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, ‘İçeriğinde çilek yerine sadece çilek aroması olan bir üründe, çilek görseli kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Mesela artık içinde muz aroması olan bir sütte ‘muzlu süt’ yerine ‘muz aromalı süt’ yazacak. Tüketiciler tarafından birbiriyle karıştırılabilecek, birbirine benzeyen gıdalarda, ‘… tadında’, ‘… lezzeti’, ‘... keyfi ” gibi ifadelere müsaade etmeyeceğiz. Bitkisel margarinde ‘tereyağı keyfi ’ veya ‘tereyağı lezzeti’ ifadelerine izin vermeyeceğiz. Bitkisel yağlı, sütlü buz olan ürünler, dondurmaymış gibi ya da dondurmayı çağrıştırıcı, ‘dondurma keyfi ’, ‘dondurma lezzeti’ gibi ifadelerle satılamayacak’ dedi.

Öte yandan Yumaklı, ‘ALO 174 Gıda Hattı’mızı kurduk. İhbar ve şikâyete en geç 15 gün içinde cevap veriliyor. Halkımızın, şüphelendiği gıda ürünlerini ve yerlerini ALO 174 veya (0 501 174 0 174) olan WhatsApp İhbar Hattımıza bildirmeleri halk sağlığı açısından büyük önem arz ediyor’ ifadelerini kullandı.