Asrın Felaketi'nde cenaze 14 ay sonra Kayseri'de bulundu!

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinde kayıp cenazeler hala aranıyor. Bir cenaze de Kayseri'de bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Asrın Felaketi'nde cenaze 14 ay sonra Kayseri'de bulundu!

Asrın Felaketi 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından 14 ay geçmesine rağmen yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremlerde 1400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nde bir cenaze daha Kayseri'de bulundu. Yaklaşık 14 ay sonra bulunan cenaze Kayseri'den yapılan eşleşme ile polis memuru Mustafa İlhan'a ait olduğu belirlendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden 11 il etkilenirken birçok ev hasar aldı, binlerce vatandaş hayatını kaybetti. 

Depremlerin ardından yoğun çalışmalar devam ederken cenazeler de tespit edilip yakınlarına teslim edildi. Depremzedeler arasında kaybolan, kimliği belirlenemeyen cenazeler olduğu da belirtiliyor.

Bulunamayan kişilerin ölümü resmiyet kazanırken, depremin etkilediği kişi sayısının 13,5 milyon ve yaralı sayısının 107 bin 204 olduğu ifade ediliyor.

Aramalar hala devam ederken bulunan bir cenaze de kayıp polis memuru Mustafa İlhan'a ait olduğu belirlendi. 

İddiaya göre Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi'nde bulunan Mustafa İlhan'ın cenazesi aylar geçmesine rağmen bulunamadı. Aile bireyleri İlhan'ın cenazesini aramaya devam etti. Bu kapsamda ilgili kurumlara DNA örneği bırakan yakınların sebebiyle İlhan'ın cenazesi bulundu.

İlhan'ın cenazesi aylar sonra DNA testiyle bulundu. İlhan'ın babasından alınan DNA örneği ile Kayseri'deki mezarda bulunan merhum arasındaki eşleşme sağlandığı belirtildi.

Depremin ardından yakınlarını arayan bir başka ailenin kendi yakını sanıp İlhan'ın cenazesini Kayseri’de defnettiği öne sürüldü.

İlhan'ın cenazesi Kahramanmaraş'ta defnedilecek.