ARIK İSYANI

CHP'de 10 ilçe başkanının başını çektiği yüzlerce parti üyesi, 3 dönemdir milletvekilliği yapan Çetin Arık ile eski il başkanı Ümit Özer'in milletvekili aday listesine alınmaması için genel merkez nezdinde çalışma yürütüyor.

ARIK İSYANI

CHP’de ortak hareket eden 10 ilçe başkanı ve ilçe başkanlarına destek veren çok sayıda parti üyesi, 14 Mayıs seçimlerinden önce aktif bir çalışma içerisine girdi. Ümit Özer’in istifa etmesinden sonra yeni il başkanının seçilme sürecinde bir araya gelen başkanlar, Adil Demir’in seçilmesine karşı çıkmışlardı. Genel merkeze giderek görüşmeler yapan başkanlar, partinin bazı kesimlerin eline geçtiğini, bunun da zayıflama anlamına geldiğini dile getirmişlerdi. 


Başkanların bu itirazları genel merkez nezdinde kabul görmedi ve Milletvekili Çetin Arık ile eski il başkanı Ümit Özer’in istediği Adil Demir il başkanı olarak seçildi. Aynı ilçe başkanları ve parti üyeleri, bu kez de milletvekili aday adaylığı sürecinde yeni bir hareket başlattı. Çetin Arık’ın Kayseri’de CHP’yi yeterince temsil edemediğini ileri süren ilçe başkanları, yeni dönemde listede olmaması gerektiğini ifade ediyorlar. Genel Merkezden yetkililerle görüşen başkanlar, Çetin Arık’ın yanı sıra Ümit Özer’in de listede olmamasını istiyor.


CHP’de şimdiye kadar 30’a yakın isim milletvekili aday adaylığı için müracaat ederken, hemen bütün aday adaylarının hedefinde de bu iki isim var. Çetin Arık’ın yeniden liste başı olması halinde CHP’nin Kayseri’de yerinde sayacağını ileri süren bu isimler, yakında bir kez daha Ankara’ya giderek, parti yetkilileri ile görüşme gerçekleştirecekler.


İlçe başkanları ve partinin kıdemli üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da  randevu istediler. Görüşme tarihi için cevap bekleyen, başkanlar, istedikleri isimlerin aday gösterilmesi halinde CHP’nin Kayseri’de oy patlaması yapacağını iddia ediyorlar.


HABER MERKEZİ