Araç Sahiplerinin Yüzü Gülecek!

Akaryakıt fiyatlarına yapılan son zamlardan sonra araç sahipleri kontağı kapatmaya kadar giderken bugün EPDK'dan araç sahiplerini sevindirecek bir haber geldi. Peki indirim hangi akaryakıt grubuna yapılacak? İndirim tutarı ne kadar olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Araç Sahiplerinin Yüzü Gülecek!

Akaryakıt fiyatlarına yapılan son zamlardan sonra araç sahipleri kontağı kapatmaya kadar giderken bugün EPDK’dan araç sahiplerini sevindirecek bir haber geldi. 

Benzin ve motorin fiyatlarındaki değişiklikler, genellikle Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatları ile dolar kurundaki dalgalanmaları baz alarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları, belirledikleri fiyatları pompalara yansıtıyorlar. Ancak, rekabetin ve serbest piyasanın etkisiyle, şirketler ve kentler arasında küçük farklılıklar olabiliyor.

Araç Sahiplerinin Yüzü Gülecek!

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz 20 Şubat’ta yaptığı açıklamasında, rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderilen yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz diyerek, benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL arasında indirim beklediğini söylemişti. Yılmaz’ın açıklamasından ardından benzine 76 kuruş, motorine ise 2 TL 10 kuruş indirim gelmişti.

EPDK’nın duyurusu ile iki indirimin yapıldığı motorine günler sonra bir indirim daha geldi. Bu gece yarısından 1 TL 35 kuruşluk bir indirimin pompaya yansıması bekleniyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları;

Benzin; 41,64 TL

Motorin; 43,22 TL

LPG; 21,08 TL