Araç Sahipleri Dikkat! - Son Gün Geliyor

Dikkat bu haber araç sahipleri için. Araç sahipleri, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV), son gününü sıkça araştırıyor. Peki son gün ne zaman? MTV ödemeleri nereden nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Araç Sahipleri Dikkat! - Son Gün Geliyor

Dikkat bu haber araç sahipleri için. Araç sahipleri, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV), son gününü sıkça araştırıyor. Peki son gün ne zaman? MTV ödemeleri nereden nasıl yapılır?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2024 Ocak zam oranı %58 olarak açıklanmıştı. Motor silindir hacmi ve aracın model yılına göre belirlenen MTV ödemeleri her yıl Ocak ve Temmuz ayları içerisinde iki taksit halinde alınıyor.

2023 yılında bin 479 lira olan bir aracın motorlu taşıtlar vergisi, 2024 yılında 2 bin 343 lira olarak güncellenmiştir. Benzer şekilde, 3 bin 323 lira olan bir aracın vergisi 5 bin 265 lira olmuştur. Elektrik motorlu araçlar için ise vergi miktarı tarifenin dörtte biri oranında belirlenmiştir.

En düşük MTV fiyatı ise 100-250 cm3 motor silindir hacmine sahip, 7-11 yaş aralığındaki motorsikletlerde uygulanmaktadır. Bu bilgileri değerlendirerek, vergi ödemenizi belirtilen tarihler içerisinde gerçekleştirebilir ve ödeme seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

MTV ödemeleri, aracın motor silindir hacmi ve model yılına göre belirlenir. 2024 yılında ilk taksit ödemesi için son gün 31 Ocak olarak belirlenmiştir. Bu süre zarfında, ödemelerinizi tercih ettiğiniz bankanın cep şubesi veya gib.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bankalar genellikle MTV ödemeleri için faizsiz 3 taksit seçeneği sunmaktadır. Bu, vergi yükümlülüğünü daha ulaşılabilir hale getirir.