Meteoroloji'den kritik uyarı – 6 bölgede kar ve sağanak bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 il için kritik bir uyarıda bulundu. Son bilgilere göre bugün 6 bölgede kar ve sağanak beklenirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de vatandaşları bilgilendirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Meteoroloji'den kritik uyarı – 6 bölgede kar ve sağanak bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 il için kritik bir uyarıda bulundu. Son bilgilere göre bugün 6 bölgede kar ve sağanak beklenirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de vatandaşları bilgilendirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 bölgeye kritik bir uyarıda bulundu. Edinilen bilgilere göre bugün yurt genelinde sağanak yağış ve kar beklendiği ifade ediliyor. Ayrıca hava sıcaklıklarının, iç kesimler ve Doğu Karadeniz’de hissedilir derecede 8 ilâ 10 derece azalacağı, diğer kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de vatandaşları bilgilendirerek, ‘Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı bekliyoruz’ dedi.

Buna göre 23 il için ‘sarı’ alarm verildi. Son değerlendirmeye göre, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Batman, Şırnak ve Ardahan illerinde yaşayanlara uyarıda bulunuldu. 

Bakan Özhaseki’den uyardı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki X platformunda yaptığı açıklamada, ‘Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan çığ tehlikesi, buzlanma, don ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak; diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ayrıca kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu da ifade edildi.