Amerikan dergisinde şaşırtan Türk isim!

Amerikan İş Dünyası dergisi Forbes'te Türkiye Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ismi yer aldı. İsmin yer aldığı başlık şaşırttı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Amerikan dergisinde şaşırtan Türk isim!

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes’te Türkiye Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ismi yer aldı. İsmin yer aldığı başlık şaşırttı.

Hafize Gaye Erkan, 2023 yılında Türkiye Merkez Bankası Başkanı oldu.

Geçtiğimiz günlerde dünyanı en güçlü 100 kadınını duyuran Forbes dergisi, listede ismi geçmeyen Hafize Gaye Erkan’ı kariyerinde yükselişte olduğunu ve etkilerinin artmakta olduğunu belirledi.

Amerikan dergisinde şaşırtan Türk isim!

Hafize Gaye Erkan hakkında yapılan değerlendirmede dergide; ‘Hafize Gaye Erkan, bu yıl Türkiye'de merkez bankası başkanlığına seçilerek bir ilke imza attı. Erkan, Türkiye'de bu göreve gelen ilk kadın oldu. Ayrıca yüksek enflasyon eğilimlerinin ülke üzerinde de ekonomik baskı yarattığı bir dönemde bu görevi üstlendi. Eski Goldman Sachs bankacısı olan Erkan, tüketici ve yatırımcıların Türk lirasına olan güvenini yeniden tesis etmekle görevlendirildi’ cümleleri yer aldı.

Amerikan İş Dünyası dergisi, kariyerinde yükselişte olan ve etkilerini artırmakta olan isimleri belirlerken, bu isimlerin takip edilmesi ve dikkat edilmesi gereken kadınlar listesi olarak duyurdu.