Altın fiyatları güne nasıl başladı? (29 Şubat)

Altın fiyatları kademeli olarak yükselmeye devam ediyor. Analistler, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde yükselmeye devam edeceğini dolayısıyla altına olan talebin arttığını belirttiler. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 29 Şubat güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın fiyatları güne nasıl başladı? (29 Şubat)

Altın fiyatları geçtiğimiz haftalarda düşüş eğilimindeydi ancak faiz kararından sonra kademeli olarak tekrar yükselmeye başladı. Altın fiyatlarında bu beklenmedik yükseliş kuyumcudan altın almak isteyen vatandaşları üzdü. Ekonomistler 2024’ün sonuna doğru gram ve çeyreğin daha da yükseleceğini dolayısıyla yatırımcının şuan ki fiyatlar değerlendirmesi yönünde uyarılarda bulundu.

Piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikasıyla ilgili beklentiler ön planda kalmaya devam ediyor. Son açıklamalarda, Fed'in faiz indirimi konusunda aceleci davranmayacağı belirtilmişti. Ancak, piyasalar halen Fed'in faiz indirimine haziran ayında gideceğini fiyatlıyor. Bugünün önemli bir verisi, ABD'nin kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE) olacak. Saat 16:30'da açıklanacak olan çekirdek PCE verisi, piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Ocak ayında aylık yüzde 0,4 artması beklenen çekirdek PCE'nin, Fed'in yüzde 2'lik hedefinin üzerine çıkması durumunda faiz indirimi beklentilerini etkileyebilir.

Altın fiyatları da bu beklentiler doğrultusunda hareket ediyor. Ons altın, günü hafif yükselişle 2036 dolardan işlem görürken, gram altın 2044 liradan alıcı buluyor. Geçtiğimiz günlerde gram altın 2049 liraya kadar yükselerek rekor kırmıştı.

İşte 29 Şubat Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 2,043
Satış: 2,043

Çeyrek altın
Alış: 3,453
Satış: 3,491

Yarım altın
Alış: 6.926
Satış: 7.022

Cumhuriyet altın
Alış: 13.809
Satış: 14.001