Aktaş: 'Böyle uyanıklık görmedim'

Saadet Partisi Melikgazi ilçe başkanı Sinan Aktaş, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kiracısı olan esnafa yaptığı yüzde 50 indirimin, kira bedeli üzerinden değil, zam üzerinden uygulandığını söyledi. Durumu eleştiren Aktaş, 'Ben böyle uyanıklık görmedim.' dedi.

Aktaş: 'Böyle uyanıklık görmedim'

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin, Ocak ayı meclis toplantısında, kiracısı olan esnafa yüzde 50 indirim uygulayacağını açıkladığını hatırlatan Aktaş, ensaf ziyaretlerinde başka bir manzarayla karşılaştıklarını ifade etti. Yeraltı Çarşısı'ndaki 196 esnafı ziyaret ettiklerinde, söz konusu yüzde 50 indirimin, uygulanan zam oranı üzerinden yapıldığına tanık olduklarını belirten Aktaş, konuyla ilgili şunları söyledi:

"ZAM ÜZERİNDEN YÜZDE 50 İNDİRİM"

"Yeraltı Çarşısı esnaflarımızı ziyaret ettik. 196 esnafımız var. Hepside Kayseri büyükşehir belediyesinin kiracısı. 30 bin TL ile 70 bin TL arası kira ödüyorlar.
Geçtiğimiz Ocak ayı meclis toplantısında büyükşehir belediyesi kiracısı olan esnaflara yüzde 50 kira indirimi yapacağı yönünde karar aldı. Meğerse alınan karar 2021 yılında kiralara yapılan yüzde 15 zamdan yüzde 50 indirimmiş. Enteresan bir durum. Böyle bir karar almak epey bir marifet ve kurnazlık gerektirir. Zamdan yüzde50 indirim yap sonrada esnafa 2.3 milyon liralık destek diye kamuoyuna açıklama yap. Ben hiç böyle bir uyanıklık görmedim!"

"TEPELERİNDEN SU AKIYOR"

Öte yandan, esnafın, yağmur yağdığı zaman dükkanlarının su altında kalmasından şikayetçi olduğunu da belirten Aktaş, "Yaklaşık 3 yıl önce yine yeraltı çarşısı esnaflarımızı ziyaret etmiş. O zamanda dükkanların su aldığı şikayeti almıştık. Aradan geçen 3 yıl içerisinde bu sorunla hiç ilgilenilmemiş demek ki. Onca kira ver bir de kiraladığın dükkana tependen su aksın. Sayın Memduh Büyükkılıç başkan hem kira alıyorsunuz, Hem de akan dükkanların sorunuyla ilgilenmiyorsunuz. Neden?" diye sordu.

"ESNAF HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI"

Esnafın taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini dile getiren Aktaş, "Bu talepler gayet basit ve yapılabilecek talepler. Sn. Başkan Yeraltı çarşısı esnafı seçimde sizi desteklediklerini ancak hayal kırıklığına uğradıklarını söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber