Akaryakıtta yeni dönem başlıyor - Sürücüler bu habere çok sevinecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) akaryakıtta yeni dönem başlattı. EPDK benzin ve dizel yakıtları için harekete geçti. Kayserili sürücüler bu habere çok sevinecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde…

Akaryakıtta yeni dönem başlıyor - Sürücüler bu habere çok sevinecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) akaryakıt fiyatları için harekete geçti. Bu yeni düzenleme ile Kayserili sürücülerin yüzü gülecek.

Akaryakıtta yeni dönem başlıyor - Sürücüler bu habere çok sevinecek!

EPDK akaryakıt istasyonlarındaki ‘Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro’ gibi ibarelerle daha pahalıya satılan benzin ve dizel yakıtları için harekete geçti. Yapılacak yeni düzenleme ile fiyat farklarının kaldırılması bekleniyor.

Buna göre farklı dağıtıcı firmalar arasında ‘Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro’  gibi ifadeler ile satılan benzin ve dizel yakıtların artık satışı yapılamayacak.

Böylelikle akaryakıtta tek fiyat döneminin başlaması sürücülerin yüzünü güldürdü.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yapacağı yeni düzenleme için taslağında şu ifadelere yer verdi;

Bu düzenleme kapsamında yakıt türüne göre tümü, araçlarda güvenle kullanılabilir. Farklılaştırılmış akaryakıt ile diğerleri arasında, kalite ve benzeri düzenlenmiş özellikler bakımından otomobil, otobüs, kamyon, tır, traktör ve benzeri araç türüne göre sınırlayıcı ayrımlar bulunmamaktadır.’