AK Parti Seçim Beyannamesi Yarın Açıklanıyor!

AK Parti, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere odaklanarak, yarın 'Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik' başlıklı seçim beyannamesini kamuoyuyla paylaşacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

AK Parti Seçim Beyannamesi Yarın Açıklanıyor!

AK Parti, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere odaklanarak, yarın 'Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik' başlıklı seçim beyannamesini kamuoyuyla paylaşacak.

Beyannamede kentsel dönüşüm konusuna büyük bir vurgu yapılırken, toplamda 8 başlık ve 200 sayfa içeriğe sahip olduğu belirtiliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni ek binada düzenlenecek olan toplantıda beyannamenin detaylarını açıklayacak ve 'gerçek belediyecilik' anlayışını vurgulayacak. Beyannamede yerel yönetim vizyonu, dirençli şehirlerin önemi, afetlere dirençli şehir projeleri gibi konular öne çıkarken, sosyal belediyecilik ve kültür üreten şehirler de detaylı bir şekilde ele alınacak.

Hizmet ve eser belediyeciliğiyle ilgili vaatlerin sıralandığı beyannamede, katılımcılık, şeffaflık ve toplumsal refah öncelikli şehir ekonomilerine vurgu yapılacak. Ayrıca, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yapılacak yasal düzenlemelerin detayları da beyannamede yer alacak.

Mahalle kreşlerinin geniş bir şekilde yaygınlaştırılması, özellikle çalışan annelerin taleplerinin karşılanması amacıyla AK Parti'nin seçim beyannamesinde öne çıkan bir diğer önemli başlık olacak. Bu kapsamda Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı belirtilerek, mahalle kreşleri aracılığıyla annelere yönelik desteklerin artırılacağı ifade edilecek.