AK Parti'nin 8 Maddelik Seçim Beyannamesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde yapılan programda AK Parti'nin 8 maddelik seçim beyannamesini açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

AK Parti'nin 8 Maddelik Seçim Beyannamesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimler için AK Parti’nin 8 maddelik seçim beyannamesini açıkladı. ‘Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik’ adıyla hazırlanan seçim beyannamesini açıklamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, yeni konferans salonunun hayırlı olması temennisinde bulunarak, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçim Beyannamesi'ni millete sundu. Konuşmasında, seçimlerin demokrasiyle yönetilen ülkelerde iktidarın meşruiyet kaynağı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin demokrasi tarihine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1950'de gerçek anlamda demokrasinin işlemeye başladığına dikkat çekti.

31 Mart 2024 seçimlerinin Türkiye'nin dünya genelinde hak ettiği yere yükselmesine vesile olmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sürecin ülkenin geleceğinde kritik bir döneme işaret ettiğini söyledi. Seçimlerin sadece belediye başkanlıklarını kazanmak değil, ülkeyi daha ileriye taşımak anlamına geldiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin içeride ve dışarıda karşılaştığı zorluklara rağmen milli irade bayrağını yüksek tuttuklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, seçim kampanyası stratejisini açıklarken, 31 Mart'a kadar herkesle temas kurarak, küskünleri barıştırmayı ve sevilmeyenleri sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi. Siyasetin sokakta yapıldığını unutmayacaklarını ve seçimlerin sandıkta kazanıldığını belirten Erdoğan, her anı değerlendirmeyi ve seçim günü sandığı sahiplenmeyi istedi.

Beyannamede Yer Alan 8 Ana Madde;

1-AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu

2-Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik

3-Dirençli Şehirler

4-Türkiye Yüzyılı’nda Şehir ve Çevre

5-Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri

6-Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik

7-Kültür Üreten Şehirler

8-Hizmet ve Eser Belediyeciliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti: ‘Yepyeni bir vizyonla milletimizin karşısındayız. Belediyecilik tecrübemizden ilham alarak, Türkiye Yüzyılı şehirlerini yenilikçi yaklaşımlarla taçlandırmak istiyoruz. Yerel yönetimlerdeki önceliklerimizi belirlerken 13 temel ilkeyi göz önünde bulunduruyoruz;

1. Afetlere dayanıklı, dirençli yerleşim yerleri kuracak,

2. Şehirlerimizi iklim değişikliğine uygun hale getirecek,

3. Dijital teknolojilere uyumlu belediyecilik anlayışını benimseyeceğiz.

4. Gençlerden yaşlılara, engellilerden kadınlara kadar her kesime duyarlı, kapsayıcı sosyal belediyecilik hizmetleri sunacağız.

5. Güçlü aile ve güçlü toplum anlayışını destekleyerek yerel yönetimlere katkıda bulunacağız.

6. Kültüre sahip çıkacak, kültür projeleriyle şehirleri zenginleştireceğiz.

7. Yeşil kalkınma ve sıfır atık konseptini benimseyen belediye yönetimlerini destekleyeceğiz.

8. Temiz şehirleri ve çocuklarımıza güvenli, sağlıklı bir çevre bırakmayı hedefleyeceğiz.

9. İnsanların doğup büyüdükleri yerlerde kalmalarını teşvik edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; 'Demokrasi ve kalkınmayı yerelden başlatan, reformlarla yerel yönetimleri güçlendiren, hizmet odaklı ve insan merkezli bir anlayışa dayanan, şehirlerin sorunlarına çözüm üreten, yüksek standartlarda hizmet sunan, estetik ve özgünlüğü önemseyen, katılımcılığı, şeffaflığı güçlendiren, gönül belediyeciliğini benimseyen, tarihi mirası koruyan, sosyal belediyecilikte yenilikçi uygulamalara imza atan, kültür belediyeciliğinde değer üreten ve yenilikçi AK Parti Belediyeciliği'ni markalaştıran bir vizyon benimsiyoruz.'