Kredi Kartları Kapatılıyor Mu?

Bankalar, kredi kartı faiz oranlarında düzenleme, taksit sınırlaması veya harcama limitlerine sınırlama getirme gibi yeni düzenlemeler için çalışma gerçekleştirirken, vatandaş kredi kartlarının kapatılıp kapatılmayacağını merak ediyor. Kredi kartları kapatılacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kredi Kartları Kapatılıyor Mu?

Bankalar, kredi kartı faiz oranlarında düzenleme, taksit sınırlaması veya harcama limitlerine sınırlama getirme gibi düzenlemeler için çalışma gerçekleştirirken, vatandaş kredi kartlarının kapatılıp kapatılmayacağını merak ediyor. Kredi kartları kapatılacak mı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, enflasyonla mücadele kapsamında yeni bir düzenleme getirecek. Kredi kartı kullanımının azaltılması için; ‘makul gerekçesi olmayan transferler’ gerçekleştirilmesi nedeniyle kartların kullanıma kapatılabilecek.

Ekonomim’den alınan bilgilere göre; Enflasyonla mücadele çerçevesinde, kredi kartı kullanımının önüne geçilmesi düzenlemelerine başlandı. Bankalar, kredi kartı kullanım alanlarını kısıtlayarak önlem alacak.

Bankaların tedbirlerine göre; kredi kartı ile döviz, altın, kripto varlık alımı yapılması, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, ‘makul gerekçesi olmayan transferler’ gerçekleştirilmesi nedeniyle kartlar kullanıma kapatılabilecek.

Milliyet’in haberine göre; Son düzenleme kapsamında bankalar, kredi kartlarının temel ihtiyaçlar dışında kullanılmasını önlemek için yeni bir uygulamaya geçti. Bazı bankaların müşterilerine gönderdiği kart ekstrelerinde, ‘Kredi kartınızla döviz, altın, kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir’ uyarısı yapıldı.