Aile destek paketi zamlandı mı? İşte başvuru şartları!

Aile Destek Programı' başvuru tarihlerinin uzatıldığının ilanıyla birlikte güncel tutar ve başvuru detayları araştırılmaya başlandı. Peki Türkiye Aile Destek Programı e-Devlet başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? Haberin detayı Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Aile destek paketi zamlandı mı? İşte başvuru şartları!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile Destek Programı' başvuru tarihlerinin uzatıldığının ilanıyla birlikte güncel tutar ve başvuru detayları araştırılmaya başlandı. Peki Türkiye Aile Destek Programı e-Devlet başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aile Destek Paketi ile ilgili yaptığı son açıklamada, "Türkiye Aile Destek Programı'nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." ifadelerine yer verdi.

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarına göre saptanan 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aile Destek Programı'nın bu sene de devam edeceğini açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini artırdıklarını duyurdu. Ancak Aile destek ödemelerinin miktarıyla alakalı henüz bir güncelleme kararı alınmadı.

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelire göre ödeme miktarları şu şekilde;

Aylık geliri 450 lira ve altı olanlar: 1.250 lira

Aylık geliri 450 lira üzeri - 911,15 lira ve altı olanlar: 1.100 lira

Aylık geliri 911,15 lira üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 lira

1372,30 lira üzeri - 1833,45 liradan az olanlar: 850 lira olarak ödeme alacak.

Aile destek programı başvurusu nasıl yapılır?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabilmektedir.

Başvuru şartları neler?

Türk vatandaşı olmaması

Mavi Kart sahibi olması

Yerleşim adresinin yurt dışında olması

18 yaşından küçük olması

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumunda başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. 

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında bırakılmıştır.