'Adaylık bahane, reklam şahane'

Gazeteci Osman Çiftci yerel seçimlere sayılı günler kalmasıyla Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özkırış hakkında paylaşımda bulundu. Çiftci, Özkırış'ı adaylık bahanesiyle kendi reklamını yaptığını iddia etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

'Adaylık bahane, reklam şahane'

Yerel seçimlere yaklaşık bir ay kalmasıyla partililerin heyecanı da doruğa çıktı. Gazeteci Osman Çiftci de Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özkırış hakkında paylaşımda bulundu. Çiftci, Özkırış’ın adaylık bahanesiyle kendi reklamını yaptığını iddia etti.

Çiftci, siyasi kulislerden enteresan bilgiler geldiğini belirterek bu enteresanlıkları gündeme getirmeye çalıştığını söyledi.

'Adaylık bahane, reklam şahane'

Seçim çalışmalarında partilerin broşür dağıtırken doktor olan aday Özkırış’ın kendi klinik kartvizitlerini dağıttığının konuşulduğunu kaydetti.

Çiftci, 'AK Parti’den kaçan önemli sayıda seçmen bu partiye yöneliyor. Bu seçimin sürpriz oy artışını adaylarından dolayı değilse de YRP yapacak gibi bir durum söz konusu. Partinin Kayseri adayları ile ilgili yansımalar ise vahim…' dedi.

Abdullah Özkırış’ın geçen seçimlerde İYİ Parti’den aday adayı olduğunu ancak aday olamadığını belirten Çiftci, 'Milli Görüş’ün temsilcisi olduğu iddiasıyla Erbakan Hoca’nın oğlu tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı 9-10 ay önceki seçimlerde İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olan ancak aday olamayan Prof. Dr. Abdullah Özkırış. Erciyes Üniversitesi, Memorial, Acı Badem gibi hastanelerde çalıştıktan sonra (bu sürecin de ayrı hikayeleri yansıyor) kendi göz kliniğini açan Özkırış, adeta aday olduğu partisine oy kazandırmaya değil kliniğine hasta kazandırmaya çalışıyor gibi çalışıyor…' ifadelerini kullandı.

Çiftci yazısında şöyle devam etti, 'Kliniğinden video çekip sosyal medyada oy isteyen Özkırış’a Tabip Odası ve meslektaşları ne der bilmem ama hatları birbirine fena karıştırmışa benziyor.

Öyle ki, Özkırış’ın binde bir çıktığı seçim çalışmalarında partilileri broşür dağıtırken kendisinin klinik kartvizitlerini dağıttığı konuşuluyor.

Sadece bu da değil, ziyaret ettiği STK’larda partilileri oy isterken kendisi polikliniği ile STK arasında indirim anlaşması için görüşüyormuş.

Durumu; Adaylık bahane reklam şahane diye tarif edenler YRP’nin bu gibi sebeplerle adayını değiştirme ihtimalini bile gündeme getiriyor.

Siyaset sahnesi böylesi adayları da görecekmiş demek ki…'