Kayserili Esnaf O Mahalleden Gitti!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde ki o mahallede sığınmacıların kontrolsüz artışı Türk vatandaşlarını ve Kayseri esnafını rahatsız etmeye devam ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber bülteninde…

Kayserili Esnaf O Mahalleden Gitti!

Uzun zamandır ülke gündemini meşgul eden Suriyeli sığınmacılar, Kayseri halkının gündeminde yer almaya devam ediyor.

Olay Türk TV ekranlarına konuk olan Saadet Partisi Kocasinan Belediye Başkan Adayı Recep Güngör, çeşitli açıklamalarda bulunduğu konuşmasında sığınmacılarla ilgili detaylara da değindi.

Seçim çalışmaları kapsamında, Kocasinan bölgesinde ki vatandaşları ziyarette bulunan Recep Güngör; kendisine iletilen genel şikâyetlerin içerisinde en çok dikkat çeken konunun sığınmacılarla ilgili olduğunu ifade etti. Güngör ayrıca ‘Biz Saadet Partisi ekibi olarak hazırız. Sayın valimiz, sayın kaymakamlarımız, sayın milletvekillerimiz, sayın belediye başkanlarımız hepimiz oturalım. Genelde bir şey yapamasak bile Kayseri özelinde bir çalıştay yapalım. Burada yaşayan Suriyelilerin sayısı kaç, yaş aralığı nedir, hangi mahallelerde yaşıyorlar? Bunlarla ilgili bir tespit yapalım.' Sözleriyle çalıştay talep ettiklerini ancak bu taleplerine karşılık alamadıklarını belirtti.

Kayserili Esnaf O Mahalleden Gitti!

Vatandaş ve esnaf ziyaretleri sırasında, iki sene önce, yaşadığı bir ansını da ekranlardan paylaşan Kocasinan Belediye Başkan Adayı Recep Güngör şu ifadelere yer verdi; 'Seçim çalışmalarına başladık, Argıncık Mahallesi'ne gittim. Çalıyorum kapıyı. Esnaf ziyareti yapacağız. Suriyeli. İkinci kapıyı çalıyorum Suriyeli. Üçü çalıyorum Suriyeli. Yani onuncu on birinci esnaf da ancak bir Türk esnafa denk gelebiliyorsunuz. Ana cadde de yarı yarıya, Argıncık’ın sağlı sollu ikinci caddelerinde hiç Türk yok' diye konuştu.